Rulouri cu cremă de vanilie - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 64-68
Ingrediente:
Pentru rulouri
  • 1kg - 1.2kg făină
  • 3 ouă
  • 200g zahăr granulat
  • o cană de ulei (250ml)
  • o cană și jumătate de lapte (375ml)
  • jumătate de linguriță de sare
Pentru cremă
  • 4 gălbenușuri
  • 120g zahăr granulat
  • 20g amidon
  • 20g făină
  • zahăr vanilat
  • 500ml lapte (3,5% grăsime)
  • 150g unt (80% grăsime)
Instructiuni
  1. Am încălzit cuptorul la 160 de grade C, am pus hârtie de copt pe o tavă de aragaz și am uns cu ulei 20 de rulouri metalice (trebuie unse o singura data).
Pentru rulouri:
  1. Am amestecat ouăle cu zahăr, ulei și lapte, apoi am adăugat sare, bicarbonat și făină în 3-4 etape. Făina am adăugat-o treptat pentru că rețeta originală zice "făină cât cuprinde", așa că am adăugat inițial 500g, apoi încă 500g și în jur de 100-200g atunci când am frământat.
  2. Am frământat un pic aluatul (5-10 min.) apoi l-am tăiat în 4 bucăți cât de cât egale.
  3. Am întins bine fiecare bucată de aluat, în foaie subțire și, cu un cutter de pizza, am tăiat fâșii late de aprox. 2 cm.
  4. Am înfășurat strâns fiecare fâșie pe câte un rulou metalic și le-am așezat în tava de copt (în tavă intră aproximativ 16-18 rulouri). Am dat fiecare tava la cuptor timp de 10-12 minute.
Am pregătit crema:
  1. Am amestecat gălbenușurile cu zahăr, făină, amidon, vanilie și un pic de zahăr.
  2. Restul de zahăr l-am pus la foc până a ajuns la punctul de fierbere.
  3. Am adăugat laptele fierbinte peste gălbenușuri amestecând rapid pentru a nu se coagula.
  4. Am pus amestecul la foc mic amestecând, pentru 8-10 minute, pentru a se găti făina din compoziție și pentru a se lega crema.
  5. După ce s-a legat, crema se transferă într-un vas curat care se acoperă cu folie alimentară (se pune folia pe suprafața cremei pentru a nu se forma crustă) și se lasă până se răcește complet.
Asamblare și servire
  1. Am pus crema într-un poș și am umplut fiecare rulou cu cremă. Atenție! această rețetă de cremă ajunge doar pentru jumătate din rulouri.
  2. Rulourile umplute cu cremă se dau la rece pentru câteva ore, de preferat peste noapte, iar înainte de servire se pudrează cu zahăr din abundență.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/10/rulouri-cu-crema-de-vanilie-reteta-video/