Tort de morcovi - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 10-12
Ingrediente:
Pentru blat
  • 400g făină
  • 2 lingurițe de bicarbonat (10g)
  • o linguriță de praf de copt (5g)
  • o linguriță de scorțișoară
  • o linguriță rasă de sare
  • 300ml ulei
  • 150g zahăr alb granulat
  • 150g zahăr brun
  • 6 ouă
  • 450g morcov ras fin
  • o cană de nuci măcinate fin
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
Pentru crema de brânză
  • 400g crema de brânză tartinabilă
  • 200g brânză mascarpone
  • 160g zahăr pudră vanilat
  • 120-150g smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)
Pentru decor
  • 2 morcovi rași
  • bomboane decorative din zahăr (sprinkles)
Instructiuni
  1. Am dat drumul la cuptor la 170 de grade C (funcția ventilație) și am pregătit doua forme de copt rotunde cu diametrul de 24 cm.
  2. Am amestecat făina cu bicarbonat, praf de copt, scorțișoară și sare.
  3. Într-un vas separat am mixat uleiul cu cele doua tipuri de zahăr, apoi am adăugat ouăle unul câte unul mixând câte 1 minut după fiecare ou.
  4. Am adăugat treptat amestecul de făină și am amestecat încet până totul s-a încorporat perfect.
  5. Am curățat și am ras morcovul pe răzătoarea fină, iar nucile le-am măcinat mărunt, apoi le-am adăugat în aluat împreună cu zahărul vanilat și am amestecat bine.
  6. Am turnat aluatul în cele 2 forme de copt și le-am dat la cuptor pentru 25-28 de minute.
  7. După ce s-au copt și au trecut testul scobitorii, blaturile se lasă să se răcească la temperatura camerei înainte de a fi scoase din forme.
  8. În timp ce se răcesc blaturile, am pregătit crema: am combinat brânza tartinabilă cu mascarpone și am adăugat zahărul vanilat pudră.
  9. Smântâna pentru frișcă am bătut-o separat (într-un vas pe care l-am ținut 15 minute la congelator) pană când s-a întărit apoi am adăugat-o treptat în amestecul de brânză.
  10. Am secționat partea superioară a blaturilor pentru a le nivela, apoi le-am secționat pe orizontală în cate 2 nivele cât de cât egale.
  11. Am pus 2-3 linguri de cremă de brânză pe fiecare felie de blat și am întins-o până la margine.
  12. Am pus deasupra altă felie de tort și am întins alt strat de cremă și tot așa.
  13. Am păstrat câteva linguri de cremă de brânză și pentru marginile tortului.
  14. Am decorat tortul cu morcov ras fin și cu bombonele de zahăr.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/10/tort-de-morcovi-reteta-video/