Mini-tortulete negresa cu crema de rodie
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 6-8
Ingrediente:
Ingrediente negresă:
  • 60 g ciocolata neagra (75% cacao)
  • 110 g unt moale
  • 150 g zahar (chiar mai puțin dacă vreți sa fie mai puțin dulce)
  • 2 oua mari
  • extract de vanilie
  • 30-40 g faina
  • un praf de sare
Ingrediente cremă:
  • 60 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • o linguriță de coaja rasa de gref
  • 2 linguri de suc de gref
  • 2-3 linguri de suc de rodie (opțional, dacă vreți sa fie mai colorat puteți adăuga mai multe)
Ingrediente fondant:
  • o lingura de gelatina granulata
  • 4-5 linguri de apa
  • 1-2 linguri de miere
  • o lingura de unt
  • zahar pudra cât cuprinde (600-700 g sau chiar mai mult)
  • suc de rodie (3-4 linguri dacă vreți un fondant roz pal) - dacă doriți alte culori mai puternice puteți adăuga colorant alimentar, dar eu încă nu folosesc, asa ca nu știu ce cantitate sa va sugerez;
Instructiuni
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2014/01/reteta-fondantnegresa-cu-crema/