ÇATAL KURABIYE - fursecuri turcești (cu nuci și fructe uscate) - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 140-160
Ingrediente:
Ingrediente umplutură:
  • 100g nuci
  • 50g stafide
  • 200g curmale (fără sâmburi)
  • jumătate de linguriță de scorțișoară
Ingrediente aluat
  • 200g unt moale (80% grăsime)
  • 1 ou
  • 150g zahăr granulat
  • 100ml ulei
  • 150g iaurt grecesc (2% grăsime)
  • o linguriță de oțet
  • un praf de sare
  • un plic de praf de copt
  • aprox. 600g făină
Zahăr pudră vanilat pentru decor
Instructiuni
Am încălzit cuptorul la 170 de grade și am pus hârtie cerată într-o tavă de copt.
Umplutura
  1. Am mărunțit nuca, stafidele, curmalele și le-am amestecat cu scorțișoara. Pasta obținută am lăsat-o deoparte până m-am ocupat de aluat.
Aluatul
  1. Am amestecat într-un vas untul cu ou, zahăr, ulei, am adăugat și un pic de oțet (pentru a fragezi aluatul), apoi am adăugat iaurt, praf de copt și puțină sare.
  2. Am început să adaug făina treptat amestecând, până când am obținut un aluat moale care se poate modela cu ușurință.
  3. Am rupt bucățele mici de aluat de dimensiunea unei nuci, pe care le-am întins pe spatele furculiței.
  4. Am pus puțină umplutură în fiecare fursec și l-am rulat cât de strâns am putut.
  5. In funcție de dimensiune, aluatul ajunge pentru 140-150 de fursecuri. Eu am copt câte 48-50 de fursecuri într-o tavă de 30-40cm.
  6. Am dat fiecare tavă la cuptor pentru 10-12 minute.
  7. Înainte de servire am pudrat fursecurile cu zahăr pudră vanilat.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/11/catal-kurabiye-fursecuri-turcesti-cu-nuci-si-fructe-uscate-reteta-video/