Prăjitură cu foi fragede de post (cu cremă de cocos și lămâie) - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 12-15
Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de smântână vegetală de cocos
  • 6 linguri de zahăr
  • putină zeamă de limetă (sau lămâie)
  • 500 - 550g făină albă 000
  • jumătate de linguriță de bicarbonat
  • jumătate de linguriță de amoniac
  • jumătate de linguriță de sare
Pentru cremă
  • 400ml lapte de cocos
  • 400ml smântână/cremă vegetala de cocos
  • 120-150g de zahăr (ajustați după gust)
  • 100ml zeamă de limetă (sau lămâie)
  • 100g făină
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
Pentru decor: o cană de fulgi de cocos
Instructiuni
  1. Prima data m-am ocupat de aluat: am amestecat într-un vas uleiul cu smântâna de cocos, zahăr și zeamă de limetă (sau de lămâie).
  2. Am adăugat puțină făină și am amestecat. Am adăugat bicarbonatul, amoniacul și putină sare, apoi am amestecat bine.
  3. Treptat am adăugat și restul de făină până când am obținut un aluat ferm. L-am pus în folie alimentară și l-am dat la rece pentru 30 de minute.
  4. Am pregătit crema: am amestecat laptele de cocos, cu smântâna de cocos, zahăr, zeama de limetă (sau lămâie) și făina apoi am pus amestecul la foc pentru 7-8 min. sau până când s-a închegat crema.
  5. La sfârșit am adăugat vanilia, am amestecat și am acoperit crema cu folie, apoi am lăsat-o deoparte până când s-a răcit înainte de a o folosi.
  6. Am dat drumul la cuptor la 170 de grade și am pregătit o tavă de 30x40cm.
  7. Am scos aluatul de la rece și l-am tăiat în 3 bucăți egale.
  8. Am întins fiecare bucată (cât de subțire am putut), apoi am copt-o pe spatele tăvii de copt pentru 8-9 minute.
  9. După ce am copt cele 3 foi iar crema de lămâie s-a răcit am început să asamblez prăjitura.
  10. Am împărțit crema în 3 parți egale și am întins fiecare parte pe câte o foaie coaptă (aveți grijă! foile sunt foarte subțiri și crocante și se pot rupe ușor).
  11. După ce am suprapus foile cu cremă una peste alta am finalizat prăjitura cu fulgi de cocos din abundență.
  12. Înainte de a tăia și a servi prăjitura trebuie să stea la rece (sau și la temperatura camerei) pentru câteva ore sau preferabil peste noapte pentru a se fragezi foile.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/11/prajitura-cu-foi-fragede-de-post-cu-crema-de-cocos-si-lamaie-reteta-video/