Prăjitură Ferrero Rocher - rețeta VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 15-18
Ingrediente:
Ingrediente straturi de cacao:
  • 2 ouă medii
  • 10 linguri de zahăr alb granulat
  • 10 linguri de ulei (85ml)
  • 10 linguri de lapte (85ml)
  • o linguriță de zahăr vanilat
  • 4 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • o linguriță de praf de copt (sau jumătate de linguriță de amoniac)
  • 450-500g făină cernută
Ingrediente foaia de bezea cu nuci (dacquoise)
  • 30g făină
  • 100g zahăr pudră
  • 120g nuci măcinate
  • 6 albușuri
  • un praf de sare
  • o linguriță de oțet (sau zeamă de lămâie)
  • 100g zahăr alb granulat
Ingrediente cremă de ciocolată
  • 6 gălbenușuri
  • 50g zahăr alb granulat
  • 2 linguri de cacao
  • 400ml smântână lichidă
  • o linguriță de extract de vanilie (sau zahăr vanilat)
  • 300g ciocolată cu lapte (sau în combinație cu ciocolată amăruie 50/50)
  • 250g mascarpone
Ingrediente glazură:
  • 150g ciocolată cu lapte
  • 150ml smântână lichidă (30% grăsime)
  • jumătate de cană de alune prăjite și măcinate
Opțional:
  • cremă de ciocolată cu alune (de tip tartinabil) pentru a unge straturile
Instructiuni
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2019/01/prajitura-ferrero-rocher-reteta-video/