Go Back
Tort suedez cu migdale

Tort suedez cu migdale

Constantin Oana
Tort suedez cu migdale (fără gluten), un desert foarte cremos și ușor de realizat, potrivit pentru orice ocazie
Course Dessert
Servings 8 portii

Ingredients
  

Ingrediente blat de migdale (20cm diametru):

  • 3 albușuri (la temperatura camerei)
  • puțin oțet
  • un praf de sare
  • 120 g zahăr granulat
  • un plic de zahăr vanilat
  • o linguriță de esență de migdale (opțional)
  • 200 g făină de migdale

Ingrediente cremă de vanilie:

  • 5 gălbenușuri
  • 80 g zahăr granulat
  • 100 ml smântână lichidă
  • zahăr vanilat
  • 230 g unt moale (82% grăsime)
  • 50-100 g zahăr pudră (opțional, dacă vă place o cremă mai dulce)

Decor: 1-2 căni de fulgi de migdale