Go Back
Prăjitură Mărțișor

Prăjitură Mărțișor

Constantin Oana
Prăjitura Mărțișor este o prăjitură specială cu blat pufos, cremă fină de brânză și căpșuni proaspete
Course Dessert
Servings 20 bucăți

Ingredients
  

Ingrediente blat:

  • 300 g unt (80% grăsime)
  • 250 g zahăr pudră
  • 5 ouă medii
  • 380 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • puțină sare
  • 120 ml lapte integral
  • 30 g smântână fermentata (24% grăsime)
  • 2 lingurițe zahăr vanilat bourbon

Ingrediente umplutura de căpșuni:

  • 300 g căpșuni congelate (le-am decongelat, am separat căpșunile de suc și le-am tăiat)
  • 3-4 linguri zahăr granulat
  • 2 lingurițe amidon (se amestecă împreună cu sucul de la căpșuni)

Ingrediente cremă:

  • 400 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime)
  • 2 lingurițe zahăr vanilat bourbon (sau extract de vanilie)
  • 400 g cremă de brânză tartinabilă
  • 3 linguri zahăr pudră

Ingrediente sirop:

  • 150 ml apă
  • 100 g zahăr pudră
  • sucul de la o jumătate de lămâie

Ingrediente glazură:

  • 180 g ciocolată albă
  • 200 g lapte condensat îndulcit

Decor: căpșuni proaspete