Go Back

Prăjitură cu nucă și cremă de ness

Constantin Oana
Course Dessert

Ingredients
  

Ingrediente blat:

  • 6 ouă separate
  • puțină sare
  • zahăr vanilat bourbon
  • 150 g zahăr brun (eu am folosit muscavado)
  • 160 g făină
  • o linguriță de praf de copt
  • 100 g nucă măcinată
  • 50 ml ulei

Ingrediente crema:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr alb
  • extract de vanilie (sau zahar vanilat)
  • 130 g unt (la temperatura camerei)
  • 250 g mascarpone (la temperatura camerei și fără zer)
  • 2 lingurițe de ness

Ingrediente sirop:

  • o cafea tare (200 - 250ml)
  • 3-4 linguri de zahăr alb

Ingrediente glazura:

  • 100 g ciocolată amăruie (minim 50% cacao)
  • 50 g unt topit (82% grăsime)
  • 50 ml smântână lichidă dulce