Go Back

Prăjitură Kinder Délice

Constantin Oana
Prep Time 20 mins
Cook Time 30 mins
Course Dessert
Cuisine American
Servings 12 bucati

Equipment

  • Tava de copt (20x30cm)
  • Mixer

Ingredients
  

Ingrediente blat:

  • 4 ouă medii (la temperatura camerei)
  • 150 g zahăr alb granulat
  • 30 ml ulei
  • 70 g făină
  • 30 g cacao
  • un praf de sare
  • o linguriță de praf de copt

Ingrediente cremă:

  • 450 g mascarpone
  • 200 ml smântână lichidă (30% grăsime) (30% grăsime)
  • 150 g zahăr pudră
  • o linguriță extract de vanilie

Ingrediente sirop:

  • 100 ml apă
  • 50 g zahăr granulat
  • 2 lingurițe extract de vanilie

Ingrediente glazură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)

Instructions
 

Preparare negresa

  • Am mixat cele 3 oua medii (la temperatura camerei) până când au devenit pufoase și volumul s-a triplat (7-8 min.)
  • Am adăugat uleiul si am mai mixat puțin
  • Am cernut peste ouăle bătute făina, cacao, sare și praf de copt, apoi am amestecat încet cu o spatulă încercând să incorporez ingredientele uscate fără să amestec prea mult și să pierd volumul
  • Am copt negresa intr-o tavă de copt de 20x30cm la 180 de grade C (fără ventilație, pentru cuptoarele electrice) pentru 25-30 min. sau până când prăjitura trece testul scobitorii

Crema cu mascarpone

  • Cât timp se răcește negresa ne ocupam de crema cu mascarpone: am mixat brânza mascarpone (aveți grija ce marca folosiți, aș recomanda o variantă fără zer altfel textura cremei ar putea fi afectată) cu smântâna lichidă dulce (eu folosesc mereu smântână dulce pentru frișcă, 32% grăsime)
  • Am adăugat zahărul pudră si extract de vanilie (sau zahăr vanilat).

Preparare sirop

  • Intr-o crăticioară am pus la fiert apă cu zahăr până când a dat in clocot (nu e nevoie să fierbeți timp îndelungat pentru că nu vrem un sirop gros, ci doar cât să se topească tot zahărul).
  • După ce am oprit focul am adăugat și extractul de vanilie (sau zahărul vanilat).

Prepare ganache de ciocolata

  • Am rupt ciocolata in bucăți mici
  • Am încălzit smântâna lichidă până la punctul de fierbere
  • Am adăugat smântâna peste bucățile de ciocolată si am acoperit vasul pentru 5 min.
  • După 5 min. am amestecat intens până când toata ciocolata s-a topit si am obținut o cremă fină si lucioasă
  • Cât timp ne ocupăm de asamblare crema de ciocolată se poate răci la temperatura camerei (nu e nevoie să o puneți la frigider)

Asamblare prăjitură

  • Negresa deja răcită am tăiat-o pe orizontală in 2 bucăți cât de cât egale.
  • Am adăugat o jumătate de negresă pe un platou (sau pe un suport de lemn, pentru că nu am platou atât de mare).
  • Am însiropat din abundenta jumătatea de negresă.
  • Am adăugat crema cu mascarpone si am întins-o uniform
  • Am pus peste crema cu mascarpone cea de-a doua jumătate de negresă, pe care am insiropat-o cu restul de sirop
  • Peste prăjitură am turnat ganache-ul de ciocolata (prăjitura trebuie îmbrăcată complet) si apoi data la rece pentru câteva ore (sau chiar peste noapte)
Keyword kinder, negresa, prajitura