Go Back

Cheesecake fără coacere cu mango

Constantin Oana
Blat de biscuiți digestivi, cremă fină de brânză cu piure și bucăți de mango, plus o glazură parfumată tot cu mango, un desert cu care nu am dat greș niciodată
Prep Time 30 mins
Timp de răcire (minim) 4 hrs
Course Dessert
Cuisine American
Servings 8 felii

Equipment

  • Tavă rotundă de copt cu marginile și fundul detașabil (diametru 20cm)
  • Blender
  • Mixer

Ingredients
  

Ingrediente blat de biscuiți (tava de 20cm):

  • 250-300 g biscuiți digestivi măcinați
  • 100 g unt topit

Ingrediente umplutura:

  • 5 foi de gelatină
  • 250 g mascarpone
  • 250 g brânză tartinabilă (tip Philadelphia)
  • 200 g zahăr pudră
  • extract de vanilie
  • piure de mango (pulpa de la un mango foarte copt)
  • pulpa tăiată cubulețe de la un mango foarte copt

Ingrediente glazură:

  • pulpa de la un mango (făcută piure)
  • o lingură de zahăr
  • o lingură de amidon
  • zeamă de lămâie
  • colorant alimentar galben

Instructions
 

Blatul de biscuiți:

  • Am măcinat foarte fin biscuiții digestivi cu ajutorul unui blender, apoi i-am pus intr-un bol.
  • Am adăugat peste pesmetul de biscuiți untul topit la microunde și am amestecat până când tot pesmetul de biscuiți este acoperit cu unt.
  • Am pus acest amestec intr-o tavă rotundă cu fund și pereți detașabili și am presat bine blatul de biscuiți pe fundul tăvii și foarte puțin pe margini.
  • Am acoperit tava cu folie de plastic și am dat-o la rece până când am pregătit crema de brânză.

Pregătire cremă de brânză

  • Prima dată m-am ocupat de mango (am folosit 3 fructe de mango, foarte coapte): un mango l-am curățat și l-am pasat cu ajutorul unui blender, altul l-am curățat și l-am tăiat cubulețe, iar pe cel de-al treilea l-am păstrat pentru glazură
  • Am hidratat in apă rece 5 foi de gelatină și le-am dat deoparte pentru 10 minute (minim)
  • Am mixat brânza mascarpone cu crema de brânză tartinabilă (tip Philadelphia), zahăr pudră și vanilie (fie că aveți extract fie zahăr vanilat)
  • Am încălzit separat câteva linguri de piure de mango in are am topit gelatina (deja hidratată) apoi după ce s-a topit complet am adăugat amestecul in restul de piure de mango
  • Am adăugat piure-ul de mango cu gelatină peste crema de brânză și am mixat până când ingredientele s-au amestecat bine

Asamblare cheesecake

  • Am scos forma de copt cu blatul de biscuiți de la rece și am adăugat jumătate din compoziția de cremă de brânză cu piure de mango
  • Am adăugat bucățile tăiate de mango
  • Am pus apoi și cealaltă jumătate din compoziția de cremă de brânză
  • Am nivelat și am dat la rece pentru 1-2 ore

Pregătire glazură

  • Din cel de-al treilea mango am făcut glazura, am scos pulpa și am pasat-o la blender, apoi am dat-o printr-o sita (pentru ca am dorit o glazura fina)
  • Am pus piure-ul la foc mic cu zahăr, amidon și puțină zeamă de lămâie până când s-a încins și a început să se îngroașe (am amestecat continuu pentru a nu se lipi de fundul cratiței)
  • După ce s-a îngroșat, am adăugat puțin colorant alimentar pentru a avea o glazură colorată mai intens (acest pas e opțional), am luat glazura de pe foc și am lăsat-o să se răcească puțin înainte de a o întinde peste cheesecake
  • După ce s-a răcit puțin am întins glazura peste cheesecake-ul rece de la frigider
  • Am dat prăjitura glazurată iarăși la rece (de preferat peste noapte înainte de a o tăia si servi)
Keyword cheesecake, fara coacere, mango