
Milla e o prăjitură cu dovleac și făină de mălai, oprăjitură tradițională din sud-vestul Frantei, o rețetă simpla, frageda și colorata, dar și foarte sănătoasă. Beta-caroten, fibre, vitamina C, vitamina E, potasiu, magneziu, vitamina B5, sunt numai câțiva din nutrienții pe care ii oferă ingredientul său principal – dovleacul.
- 3 oua mari
- 100g zahar
- 40g amidon
- 30g faina de porumb (o gasiti in hypermarketuri la raionul bio)
- 500g piure de dovleac (eu l-am facut la abur)
- 30ml de rum (NU esenta)
- coaja rasa de la o portocala
- se poate decora cu fructe proaspete (cum am facut eu) sau cu frisca si scortisoara
Se separa ouale, galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana iese o crema deschisa la culoare. Apoi se adauga amidonul si faina de porumb, dupa care se amesteca bine 2-3 minute pana se omogenizeaza totul. Se adauga apoi piureul de dovleac, rum-ul si coaja rasa de portocala. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma – atentie: nu se incorporeaza cu telul sau mixerul, mai degraba cu o lingura de lemn mestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza (astfel, compozitia ramane pufoasa).