Acasă Rețete dulci Deserturi cu fructe Prăjitură simplă cu blat crocant și cremă de lămâie

Prăjitură simplă cu blat crocant și cremă de lămâie

0
Prăjitură simplă cu blat crocant și cremă de lămâie

Azi am poftă de ceva aromat și gustos și candidatul perfect pentru această poftă este o minunată Prăjitură simplă cu blat crocant și cremă de lămâie – blat subțire și crocant (ca de tartă) plus cremă parfumată cu lămâie, pare combinația perfectă, nu? 😉🍋

Prăjitură simplă cu blat crocant și cremă de lămâie


Prăjitură simplă cu blat crocant și cremă de lămâie
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 12-15
Ingrediente:
Pentru biscuit:
  • 110g unt fără sare (la temperatura camerei)
  • 30g zahăr pudră
  • 130g făină
  • un praf de sare
Pentru cremă:
  • 170g zahăr granulat
  • 2 ouă mari
  • 60 ml zeamă de lămâie
  • 1 lingură de coajă rasă de lămâie
  • 25g făină

Se bat bine untul și zahărul până se omogenizează, apoi se adaugă treptat făina și un praf de sare până se formează o cocă moale pe care am întins-o pe fundul unei tăvi unsă din abundentă cu unt.
Prăjitură simplă cu blat crocant și cremă de lămâie
Se dă la cuptor la foc mediu timp de 18-20 minute, până când marginile încep să se rumenească (nu lăsați prea mult pentru că altfel devine prea sfărâmicios), apoi se scoate de la cuptor și se pune pe un suport să se răcească, intre timp pregătim crema de lămâie.
Într-un bol se amestecă ouăle și zahărul până obțineți o cremă spumoasă, apoi se adaugă zeama și coaja rasă de lămâie și se mai amestecă putin. Se adaugă făina și se mai amestecă putin. Apoi se pune crema peste biscuit și se mai dă la cuptor timp de 17-20 de minute la foc mediu.
Prăjitură simplă cu blat crocant și cremă de lămâie
Pentru servire eu am tăiat-o în cubulețe și am pudrat-o cu zahăr vanilat. Prăjitura rezistă la temperatura camerei 2-3 zile (acoperita cu folie alimentara pentru a nu se usca) sau până la 5 zile în frigider.
Până la următoarea rețetă dulce vă doresc spor în tot ceea ce vă propuneți, multă liniște și S-aveți poftă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.