
Mi-am adus aminte de un dulce deosebit pe care l-am mâncat pentru prima data acum câțiva ani – Cornulețe bicolore cu rahat. Îmi plac foarte mult mai ales pentru ca nu conțin untura ca majoritatea rețetelor autohtone de cornulețe, sunt foarte fragede și pufoase, sunt economice și destul de simplu de pregătit. Aceasta rețetă ii aparține soacrei mele de la care am învățat foarte mult în domeniul “dulcinelelor”.
- 500g faina
- 2 linguri și jumătate de zahar
- 1 ou mare
- 100ml ulei
- 150ml de lapte
- 1-2 linguri de cacao
- esența de rom
- 2 plicuri de zahar vanilat (o linguriță de extract de vanilie)
- 7g de drojdie
- jumătate de lingura de bicarbonat stins în oțet
- 300g rahat
- un praf de sare
- 100g zahar
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 80 ml de apa
Ce mult imi plac aceste cornulete. Mereu mi le facea mama dar nu stiam reteta exact.
Iese 1 kg de cornulete din aceasta compozitie? Multumesc!
Buna! Sincer nu stiu exact cate cornulete ies pentru ca nu le-am cantarit niciodata. Nici la numar de bucati nu te pot ajuta pentru ca nu imi ies niciodata toate la fel. Cred ca e o sa-ti iasa sub un kg. de cornulete cu aceasta reteta. Spor!