Acasă Rețetele mele Rețete dulci Eclere cu cremă de vanilie

Eclere cu cremă de vanilie

0
Eclere cu cremă de vanilie

Azi mi s-a facut dor de prăjiturile de cofetarie, si pentru ca nu rezist la gandul unui ecler simplu, delicios cu crema aromata si multa ciocolata pe deasupra m-am hotarat sa incerc sa fac Eclere cu crema de vanilie. Reteta de ecler cred ca poti gasi cam peste tot pe internet asa ca am ales una la intamplare si m-am apucat de treaba. Nu pot sa spun ca am fost foarte mandra de ce a iesit pentru ca… ei bine aratau ca niste piscoturi, in nici un caz eclere,  nu erau nici macar dulci… ce am invatat din experienta asta e ca nu toate retetele de pe net sunt ok, si doi, in cazul eclerelor trebuie mare atentie la cantitatea de oua din compozitie.
Nu m-am dezarmat si am trecut la planul B: ajutorul meu cel mai de nadejde, the husband  (aka soțul 😅) care deși nu stie prea multe prin bucatarie (nici macar unde tinem sarea) se pricepe de minune sa ma coordoneze printre cartile de bucate si paginile de internet, si de la catastrofele de mai sus am ajuns la deliciile de mai jos:

Update 2018: poate vă interesează varianta video a acestei rețete 😘:


Dar sa incepem cu inceputul si sa vedem ce am pus in aluat:

  • 4 oua mici (sau 3 oua mari)
  • 180ml de apa
  • 80g unt
  • 100g faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
     Se fierbe apa impreuna cu untul pe care l-am taiat in cubulete (sa se topeasca mai repede). dupa ce a clocotit apa o luam de pe foc si adaugam faina (toata odata) impreuna cu zaharul vanilat si sarea. Dupa ce s-a amestecat totul bine se da la foc din nou pana cand coca se mai intareste cam 2-3 minute amestecand continuu.
     Apoi se ia de pe foc si se lasa cam 3-4 minute sa se racoreasca dupa care se adauga ouale unul cate unul, cel mai bine ar fi sa le bateti un pic inainte de a le incorpora in coca (daca vi se pare ca ouale sunt mari puneti doar 3, daca sunt mai micute puneti 4).
     Aluatul obtinut se pune intr-un sprit sau pos si se aplica in mai multe straturi intr-o tava cu hartie cerata. Se coace la foc mediu circa 45-50 de minute sau pana incep sa se rumeneasca la suprafata, dupa care se opreste focul si se mai lasa in cuptor cam 15-20 de minute sa se hodineasca.
     Se taie pe din doua si se umple cu crema de patiserie (cu orice aroma vreti – daca nu stiti cum se face va arat metoda mea aici) si se glazureaza cu ciocolata topita (orice marca de ciocolate o topiti in bain mare si e gata). Eclerele mele au aratat in final asa…
Până la următoarea rețetă dulce vă doresc spor în tot ceea ce vă propuneți, multă liniște și S-aveți poftă!

Articolul precedent Rețetă cremă simplă de vanilie
Articolul următor Cornulețe bicolore cu rahat
Dacă vă place mâncarea în general și dulciurile în special, fie că vă numiți gurmanzi, foodie sau pur și simplu pofticioși, așa ca mine, bine ați venit în bucătăria mea minusculă și pe acest blog, unde voi încerca să vă încânt și să vă provoc săptămânal cu delicii dulci și nu numai. Vă doresc spor în toate! Oana Constantin - non-cofetar, non-patiser (încă), pasionată de tot ce înseamnă dulciuri și dulcegării, corporatistă prin obligație, mămică de serviciu și pofticioasă fără măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.