
Azi mi s-a facut dor de prăjiturile de cofetarie, si pentru ca nu rezist la gandul unui ecler simplu, delicios cu crema aromata si multa ciocolata pe deasupra m-am hotarat sa incerc sa fac Eclere cu crema de vanilie. Reteta de ecler cred ca poti gasi cam peste tot pe internet asa ca am ales una la intamplare si m-am apucat de treaba. Nu pot sa spun ca am fost foarte mandra de ce a iesit pentru ca… ei bine aratau ca niste piscoturi, in nici un caz eclere, nu erau nici macar dulci… ce am invatat din experienta asta e ca nu toate retetele de pe net sunt ok, si doi, in cazul eclerelor trebuie mare atentie la cantitatea de oua din compozitie.
Nu m-am dezarmat si am trecut la planul B: ajutorul meu cel mai de nadejde, the husband (aka soțul 😅) care deși nu stie prea multe prin bucatarie (nici macar unde tinem sarea) se pricepe de minune sa ma coordoneze printre cartile de bucate si paginile de internet, si de la catastrofele de mai sus am ajuns la deliciile de mai jos:

Dar sa incepem cu inceputul si sa vedem ce am pus in aluat:
- 4 oua mici (sau 3 oua mari)
- 180ml de apa
- 80g unt
- 100g faina
- 1 zahar vanilat
- 1 praf de sare




