Salutare tuturor! Azi am facut ceva dulce si satios, si sa fiu sincera si usor de facut – tarta cu branza mascarpone si miere. Pentru a echilibra un pic balanta am adaugat fructe de padure congelate, dar cred ca aceasta tarta merge si cu orice fruct de sezon.

- 180g faina
- 2 linguri de zahar
- 100g unt moale
- 2 linguri de smantana grasa
- 1 ou mare
- un praf de sare
- 250g branza mascarpone
- 2 linguri de miere
- 1 lingura rasa de zahar pudra
- 3 linguri de smantana grasa
- un praf de sare
Se face un aluat sfaramicios din faina, zahar, unt si sare; separat se bate oul cu smantana si se adauga la aluat si se framanta (adaugand faina daca mai e nevoie) pana se face o coca solida (nu se mai lipeste de degete). Se aplatizeaza, se inveleste in folie de plastic si se da la cuptor cel putin o jumatate de ora.




Coca racita se aseaza pe masa tapetata cu faina si se intinde in forma rotunda (sfatul meu e sa nu o faceti prea subtire). Se aseaza apoi intr-o forma rotunda de tarta pe care ati uns-o in prealabil cu unt (aveti grija sa inveliti si marginile formei). Se taie coca in exces, daca e cazul. Pentru ca tarta sa nu creasca, eu am folosit boabe de porumb pe care le-am pus pe hartie de copt deasupra aluatului pentru ca acesta sa ramana subtire. Apoi am dat tarta la copt cam 45 de minute la foc mediu. Cand s-a rumenit pe margini se inlatura greutatea, in cazul meu hartia de copt cu porumbul, si se mai tine la cuptor cam 10 minute.
Dupa ce s-a copt (atentie la focul de la aragaz, eu am exagerat putin cu flacara si a iesit cam broneta, dar nu-i bai, a iesit crusta mai crocanta) se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care se umple cu crema de branza. Se decoreaza dupa gust… eu am incercat cu sos de fructe de padure dar sincer nu mi-a placut foarte mult la gust asa ca va las pe voi sa experimentati cu altceva… totusi ca aspect e chiar draguta.
S-aveti pofta si s-auzim de bine!