Acasă Rețete dulci Deserturi cu brânza Tarta cu mascarpone si miere

Tarta cu mascarpone si miere

0
Tarta cu mascarpone si miere

Salutare tuturor! Azi am facut ceva dulce si satios, si sa fiu sincera si usor de facut – tarta cu branza mascarpone si miere. Pentru a echilibra un pic balanta am adaugat fructe de padure congelate, dar cred ca aceasta tarta merge si cu orice fruct de sezon.

Tarta cu mascarpone si miere

Ingrediente pentru tarta:
  • 180g faina
  • 2 linguri de zahar
  • 100g unt moale
  • 2 linguri de smantana grasa
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
  • 250g branza mascarpone
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura rasa de zahar pudra
  • 3 linguri de smantana grasa
  • un praf de sare

     Se face un aluat sfaramicios din faina, zahar, unt si sare; separat se bate oul cu smantana si se adauga la aluat si se framanta (adaugand faina daca mai e nevoie) pana se face o coca solida (nu se mai lipeste de degete). Se aplatizeaza, se inveleste in folie de plastic si se da la cuptor cel putin o jumatate de ora.

     Intre timp se face crema mixand branza cu miere, zahar, smantana si sare pana se omogenizeaza toate ingredientele, apoi se da la frigider.

     Coca racita se aseaza pe masa tapetata cu faina si se intinde in forma rotunda (sfatul meu e sa nu o faceti prea subtire). Se aseaza apoi intr-o forma rotunda de tarta pe care ati uns-o in prealabil cu unt (aveti grija sa inveliti si marginile formei). Se taie coca in exces, daca e cazul. Pentru ca tarta sa nu creasca, eu am folosit boabe de porumb pe care le-am pus pe hartie de copt deasupra aluatului pentru ca acesta sa ramana subtire. Apoi am dat tarta la copt cam 45 de minute la foc mediu. Cand s-a rumenit pe margini se inlatura greutatea, in cazul meu hartia de copt cu porumbul, si se mai tine la cuptor cam 10 minute.

Dupa ce s-a copt (atentie la focul de la aragaz, eu am exagerat putin cu flacara si a iesit cam broneta, dar nu-i bai, a iesit crusta mai crocanta) se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care se umple cu crema de branza. Se decoreaza dupa gust… eu am incercat cu sos de fructe de padure dar sincer nu mi-a placut foarte mult la gust asa ca va las pe voi sa experimentati cu altceva… totusi ca aspect e chiar draguta.
S-aveti pofta si s-auzim de bine!


Articolul precedent Chec cu lamaie si mac
Articolul următor Reteta de coliva – dezlegarea la dulce
Dacă vă place mâncarea în general și dulciurile în special, fie că vă numiți gurmanzi, foodie sau pur și simplu pofticioși, așa ca mine, bine ați venit în bucătăria mea minusculă și pe acest blog, unde voi încerca să vă încânt și să vă provoc săptămânal cu delicii dulci și nu numai. Vă doresc spor în toate! Oana Constantin - non-cofetar, non-patiser (încă), pasionată de tot ce înseamnă dulciuri și dulcegării, corporatistă prin obligație, mămică de serviciu și pofticioasă fără măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.