
Să vă zic din start că eu nu sunt o fire religioasă și arareori țin post, dar apreciez oricând mâncărurile și mai ales dulciurile de post.
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri suc de roșii
- 400 g faină
- ½ linguriță de amoniac
- ½ linguriță de bicarbonat
- un praf de sare
- 500 ml de apă
- 125 g gris
- 100 g zahăr
- 200 g margarină vegetală (dacă nu vreți sa țineți post, folosiți unt)
- zeama de la o lămâie
- jumătate de borcan de gem de gutui








Înainte de a se servi se lasă cam 4-5 ore (sau de preferat peste noapte) să se frăgezească foile. Se taie în romburi sau în forma preferată și se servește pofticioșilor care țin sau nu post.
Sper ca v-a plăcut rețeta de Prăjitură cu foi fragede cu bulion și cremă cu griș sper să o încercați și să îmi spuneți ce părere v-a făcut și până la următoarea rețetă dulce va doresc spor în bucatarie si în tot ceea ce faceți și S-aveți pofta!
Dacă vă interesează și alte rețete de post vă recomand și:
Chec de post cu banane și nuci (Banana Bread) – rețetă VIDEO