Acasă Rețetele mele Rețete dulci Savarine făcute în casă (rețetă simplă și rapidă)

Savarine făcute în casă (rețetă simplă și rapidă)

8
Savarine făcute în casă (rețetă simplă și rapidă)

     Ieri am facut pentru prima data savarine… preferatele mele de cand ma stiu… cat am fost insarcinata as fi mancat numai savarine pentru ca sunt insiropate si pufoase, plus ca sunt un mare fan frisca . Nu mi s-au parut greu de facut, insa am avut ceva probleme in a alege reteta (nu de alta dar e netul plin). M-am limitat la doua-trei variante pe care le-am combinat si… voila:


… si asa le-am facut…

Ingrediente aluat:

  • 6 oua
  • 5 linguri cu varf pesmet
  • 2 linguri faina 650
  • 6 linguri de zahar pudra
  • un praf de sare
     Pentru frisca:
  • 400ml de smantana grasa
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 lingurite de extract de vanilie
     Pentru sirop:
  • 300ml apa
  • 150g zahar
  • o esenta de rom
     Pentru jeleu
  • o mana de fructe de padure
  • 2 cescute de apa
  • 10 linguri de zahar
     Se face aluatul separand ouale, albusul se bate spuma cu zaharul apoi se adauga galbenusurile, sarea, pesmetul si faina, se amesteca totul incet pana se omogenizeaza totul (nu amestecati prea mult ca altfel nu mai creste).
     Se ung formele pentru copt (eu am folosit forme de briose dar exista si forme speciale pentru savarine) si se pune aluatul, cam 2 linguri si jumatate (eu le-am umplut, nu au dat pe afara la copt).
(mimozul de pe fundal e Leo, care cerea atenție)
     Se dau la copt cam 25-30 de minute la foc mediu. Dupa ce s-au copt se scot din tava si se lasa la racit, apoi se taie capacul (am uitat sa fac poza la etapa asta)
 
     Intre timp se face siropul din ingredientele de mai sus si se toarna caldut peste savarinele reci. Se da la frigider cateva ore, de preferat peste noapte (dac nu vi se par destul de insiropate, se mai face o tura de sirop).
     Pentru jeleu se foloseste o mana de fructe de padure (eu am avut congelate), se pun la foc cu 2 cescute de apa, sa da in clocot cam 2-3 minute, se strecoara fructele si se pastreaza sucul, se adauga 10 linguri de zahar, si se fierbe la foc mic cam 10-15 minute, pana cand scade si capata consitenta gelatinoasa (daca vi se pare sucul prea inchis la culoare, stoarceti putina zeama de lamaie). Se lasa la racit si apoi se pune incet peste capacelele de savarina.
     Frisca se face foarte simplu – intotdeauna la rece – reteta e aici.
     Se asambleaza savarinele si se servesc reci. S’aveti pofta!

8 COMENTARII

  1. Arata super bine si sunt convinsa ca sunt delicioase! Cum sunt preferatele sotului meu, cu siguranta ii voi face o surpriza friscoasa in curand :-). De curand am inceput sa ma relaxez in bucatarie, am cateva retete reusite, trecand peste cele esuate din trecut. Multumesc, Oana, pentru reteta de frisca … eu am incercat sa fac aceasta frisca pentru cheesecake…dar am pus smantana obisnuita si nu iesit … dar am dres-o in cele din urma tot cu ajutorul sotului :-). http://pasin2.blogspot.ro/

  2. Buna! Prin vanilie am vrut sa spun extract de vanilie (nu esenta, pe care nu o mai folosesc de mult in prajituri). Daca nu aveti extract de vanilie puteti inlocui cu 2 pliculete de zahar vanilat. Extractul este un pic mai scump decat esentele din supermarket dar am incredere ca e 100% natural si are nu gust mult mai intens. PS: am corectat si reteta. Spor in bucatarie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.