Chec cu ciocolată

0
Chec cu ciocolată

Am gasit din intamplare aceasta rețetă de chec cu ciocolată si am incercat-o doar din curiozitate (din cate stiu eu ciocolata e destul de grea si nu face casa buna cu un checul care se presupune ca ar trebui sa fie pufos). Trebuie sa marturisesc ca la capitolul aspect, checul meu nu e cel mai tare, dar ceea ce conteaza e ca a iesit foarte gustos.

Ingrediente:
  • 200g faina
  • 100g ciocolata amaruie
  • 100ml de lapte
  • 60ml iaurt
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 100g unt la temperatura camerei
  • 170g zahar pudra
  • 2 oua mari
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe de praf de copt
     Se topeste ciocolata in bain mare si se adauga 60ml de lapte; se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se da deoparte, sa se raceasca (dar nu complet).
     Intr-un bol se amesteca restul de lapte cu iaurt si vanilie si se da deoparte.
     In alt vas se mixeaza untul pana devine cremos apoi se adauga zaharul si se mixeaza inca 2-3 minute pana cand se obtine o crema pufoasa (atentie, inainte de a mixa untul aveti grija sa scoateti zerul din el, cel mai bine ar fi sa folositi unt de calitate superioara care nu contine zer). Sa revenim: in crema de unt se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
     Se adauga apoi mixul de faina si cel de iaurt, alternativ, incepand si terminand cu faina.
     Se imparte compozitia obtinuta in doua vase, iar intr-unul din ele se adauga crema de ciocolata.
     Se unge o tava de chec cu ulei si faina si se pune aluatul in forma alternand aluat alb cu cel de ciocolata. Cu coada unei linguri de lemn se fac 3 rotocoale in aluatul din forma pentru a-i da checului aspectul marmorat.
     Se da la cuptor cam 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Se opreste cuptorul si se mai lasa inauntru pana cand se raceste. Se scoate, se pudreaza cu zahar si se serveste cu fructe sau langa o cafea cu lapte (yummmmm!).
     Acuma… asa cum am zis la inceput, nu sunt foarte multumita de cum a iesit pentru ca nu a crescut foarte mult (ceea ce ma cam asteptam) poate pentru ca in loc de 2 lingurite de praf de copt eu am pus doar un pliculet, poate pentru ca al meu cuptor turbat nu coace uniform si treapta mediu nu exista… anywhoo, mi-a iesit ceva gustos, iar daca incercati si  voi reteta abia astept sa-mi spuneti cum v-a iesit! Pana atunci, s-aveti pofta!

Articolul precedent Prăjitură cu bezea și fructe (Pavlova)
Articolul următor Plăcintă cu dovleac (rețetă de post)
Dacă vă place mâncarea în general și dulciurile în special, fie că vă numiți gurmanzi, foodie sau pur și simplu pofticioși, așa ca mine, bine ați venit în bucătăria mea minusculă și pe acest blog, unde voi încerca să vă încânt și să vă provoc săptămânal cu delicii dulci și nu numai. Vă doresc spor în toate! Oana Constantin - non-cofetar, non-patiser (încă), pasionată de tot ce înseamnă dulciuri și dulcegării, corporatistă prin obligație, mămică de serviciu și pofticioasă fără măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.