
Aș vrea sa menționez de la început că această rețetă de Plăcintă cu dovleac aparține integral lui buni Anca (soacra mea și bunica fetitei mele, Ana). Plăcinta e delicioasă deși este de post, e simplu de făcut și foarte economica.
Uite-așa arată:
… și așa se face:
Ingrediente aluat:
- 600g faina + inca putin pt pudrat fiecare foaie si tava
- 220ml ulei + inca putin pt uns fiecare foaie si tava
- 220ml de apa
- 20g de drojdie proaspata + o lingurita de zahar
- un praf de sare
- 1 kg de dovleac
- 3-4 de linguri de zahar tos
Se da tava la cuptor la foc mediu circa 45-50 de minute sau pana cand placinta se aureste la suprafata. Se opreste focul la cuptor si se lasa sa se raceasca inauntru. Se feliaza si se serveste pudrata cu zahar. Sper sa va placa si s-aveti pofta!
PS. Multumim buni Anca!
trebuie incercata… mai ales ca este si perioada pentru dovleci