Acasă Rețete pentru diete speciale Rețete de post Plăcintă cu dovleac (rețetă de post)

Plăcintă cu dovleac (rețetă de post)

1
Plăcintă cu dovleac (rețetă de post)

Aș vrea sa menționez de la început că această rețetă de Plăcintă cu dovleac aparține integral lui buni Anca (soacra mea și bunica fetitei mele, Ana). Plăcinta e delicioasă deși este de post, e simplu de făcut și foarte economica.

Uite-așa arată:
… și așa se face:

Ingrediente aluat:

  • 600g faina +  inca putin pt pudrat fiecare foaie si tava
  • 220ml ulei + inca putin pt uns fiecare foaie si tava
  • 220ml de apa
  • 20g de drojdie proaspata + o lingurita de zahar
  • un praf de sare
Ingrediente umplutura:
  • 1 kg de dovleac
  • 3-4 de linguri de zahar tos
     Prima data se face umplutura. Se spala dovleacul se curata de coaja si seminte si se da prin razatoare. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand devine moale (fara a-l face pasta) si apa din el s-a evaporat. Se da deoparte sa se raceasca.
     Se pune faina intr-un vas si se face o gaura in mijloc, se dizolva drojdia in apa calduta cu putin zahar si se adauga in faina, se adauga uleiul si sarea si se amesteca totul pana se formeaza un aluat legat. Se da la frigider minim 2 ore, nu inainte de a inchina aluatul de 3 ori (cica ajuta la crescut!!!).
     Se scoate aluatul crescut de la frigider si se imparte in patru bile. Se ia fiecare bila de aluat se pudreaza bine pe toate partile, de pudreaza si masa si facaletul (cu faina evident!) si se intinde o foaie ca de pizza. Se unge bine cu faina si cu ulei si se pune dovleac din abundenta. Apoi se ruleaza si se aseaza in tava de aragaz (sau orice tava mare) care a fost unsa in prealabil cu ulei si pudrata cu faina.

Se da tava la cuptor la foc mediu circa 45-50 de minute sau pana cand placinta se aureste la suprafata. Se opreste focul la cuptor si se lasa sa se raceasca inauntru. Se feliaza si se serveste pudrata cu zahar. Sper sa va placa si s-aveti pofta!

PS. Multumim buni Anca!

 


Articolul precedent Chec cu ciocolată
Articolul următor Tiramisu cu căpșuni (desert fără coacere)
Dacă vă place mâncarea în general și dulciurile în special, fie că vă numiți gurmanzi, foodie sau pur și simplu pofticioși, așa ca mine, bine ați venit în bucătăria mea minusculă și pe acest blog, unde voi încerca să vă încânt și să vă provoc săptămânal cu delicii dulci și nu numai. Vă doresc spor în toate! Oana Constantin - non-cofetar, non-patiser (încă), pasionată de tot ce înseamnă dulciuri și dulcegării, corporatistă prin obligație, mămică de serviciu și pofticioasă fără măsură.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.