
Ieri mi-am luat inima in dinti si am facut un desert de care pana acum imi era frica – ruladă… dar cred ca m-am inselat amarnic pentru ca in realitate e foarte usor de facut si rapid (uimitor, nu?). Asa arata prima mea rulada si sunt foarte mandra de ea pentru ca mi-a iesit ca la carte: Ruladă cu frișcă și mure
Ingrediente pentru 6-7 portii:
Pentru blat:
- 4 oua + un galbenus
- 35g faina
- 30g amidon (cam 3 linguri)
- 100g zahar granulat + o lingura
- o lingurita de esenta de vanilie
- un praf de sare
- 400ml de smantana grasa (35%)
- 3 linguri de zahar granulat
- o mana de mure (proaspete sau congelate) sau 3 linguri de gem de mure
Initial se aprinde focul la cuptor si se pregateste tava de 40x30cm se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina sau folosiți doar hartie e copt.
Se face frisca mixand bine smantana cu zahar (atentie sa nu mixati prea mult pentru ca devine pregnant gustul de unt). La sfarsit se amesteca in frisca o mana de mure zdrobite (eu le-am dat si prin sita pentru a inlatura samburii), dar puteti folosi si gem de mure, cam 2-3 linguri ar fi de ajuns sa coloreze frisca si sa-i dea un gust acrisor si racoritor.
Se despatureste blatul si se aseaza frisca uniform, apoi se ruleaza la loc cu mare grija (incercati sa impaturiti cat mai strans pentru a nu se forma goluri de aer). Rulada se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fructe proaspete. Se da la rece pentru cateva ore inainte de a fi servita. S-aveți pofta!