
Trebuie sa recunosc de la inceput ca am fost cam sceptica la ideea de Foietaj făcut în casă; parca ma si vedeam framantand la aluat de jdeori pentru ca la sfarsit sa nu iasa nici un fas. Totusi am incercat, dar nu o reteta clasica, ci am mers pe mana Dajanei (o gospodina foarte priceputa, dupa parerea mea, din Italia). La sfarsit foietajul cu gem de capsune a aratat asa:
- 250g branza dulce cremoasa
- 250g faina
- 160g unt
- 2 linguri de zahar (pentru un aluat dulce)
- o jumatate de lingurita de sare (pentru un aluat sarat)
- gem de capsuni
Pe o suprafata pudrata cu faina se aseaza coca rece, se intinde cu un sucitor, se pudreaza cu faina si apoi se impatureste ca o scrisoare. Se impacheteaza iar in folie si se da la frigider minim 30 de minute.
Eu am folosit gem de capsuni dar puteti sa folositi orice va este la indemana prin bucatarie.
Se dau prajiturelele la cuptor cam 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc putin. Se servesc calde cand sunt pufoase si gustoase. Sper sa va placa si s-aveti pofta!
pai, draga mea, tu ne prezinti tehnica origami cu foietaj? Arata extraordinar! Felicitari!
Foarte bine arata si sigur sant delicioase!!!!!!!
Multumesc! Arata foarte frumos si sunt si foarte gustoase!
Cu siguranta sunt delicioase, ai mei au devorat totul mai repede decat ma asteptam, bine ca am apucat sa fac poze 🙂
o rectifica: feuilles-tajul clasic se prepara cu unt, nu cu faina (in etapa de intins, impaturit, intins, impaturit etc). untul se lichefiaza si se intinde cu pensula, de fiecare data, pe toata suprafata si apoi se da la rece si iar si iar. de cate ori o impaturiti (si, desigur, intindeti unt), atatea straturi va avea, care se vor desface frumos, fix ca la feuilles-tajul frantuzesc. un deliciu, insa necesita timp indelungat.
Ioana