Salutari tuturor! Revin dupa o pauza de gatit cu ceva racoros si de sezon: inghetata cu capsuni. Yummm!!! Mi-am cumparat din hipermarket o masina de inghetata (cei mai bine investiti 90 de lei din viata mea) si cu un bol de capsune de la vecina mea Raluca (sar’na Ralu!) am facut un deliciu de inghetata cu toping de sos de capsune (sper sa va fac pofta si sa va tentez sa va faceti si voi inghetata in casa).
Pentru 6-7 portii va trebuie:
- 250ml de lapte gras
- 200ml de smantana grasa (35%)
- 5 galbenusuri
- 120g zahar + 6 linguri de zahar
- 2 lingurite de extract de vanilie
- un bol de capsune (cam 500g)
Capsunele se spala, se curata de frunze, se taie in jumatati si se pun la fiert cu cele 6 linguri de zahar. Se tin cam 10-12 minute sau pana cand sosul rezultat a mai scazut. Se da deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se strecoara pulpa de sos (atentie, nu pasati pulpa in strecuratoare). Atat sosul cat si pulpa trebuie sa stea cateva ore la frigider sau 15-20 de minute la congelator.
Dupa ce a stat cateva ore la frigider, crema se pune in recipientul masinii de inghetata (recipient care a stat cel putin 8 ore la congelator – cel putin asa functioneaza aparatul meu) si se porneste aparatul. Se va mixa timp de 15-30 de minute apoi se incorporeaza si pulpa de capsune si se mai mixeaza 1-2 minute. Atentie!!! Atat crema cat si pulpa de capsune trebuie sa fie foarte rece inainte de a le mixa.
Daca este prea inghetata o mai puteti tine putin la frigider sau daca e prea moale o mai puteti tine putin la congelator (dupa preferinte).
In cazul in care nu aveti o masina de inghetata puneti crema cu pulpa de capsune intr-un recipient de metal acoperiti cu folie alimentara si bagati la congelator. Amestecati bine la fiecare 10 minute pentru a se ingheta totul omogen (repetati cam de 3-4 ori).
Rezultatul e unul sanatos, racoros si mai ales deeeelicios. S-aveti pofta!
un deliciu! Nu refuz niciodata inghetata!Pup
Si eu sunt mare fan inghetata… abia astept sa mai incerc si alte retete plus ca am pus ochii pe o reteta de sorbetto suppper tare poate il incerc chiar zilele urmatoare. Pupici!