
In cautarile mele de retete de dulciuri deosebite am descoperit-o pe Rachel Khoo si al ei The Little Paris Kitchen unde am aflat o reteta de madeleine speciala. Just FYI, madeleine sunt desertul de familie al francezilor (nu sunt chestiile alea gen briosa umplute cu ciocolata de le gasesti la noi pe la orice chiosc). Madeleina e o prajitura pufoasa in forma de cochilie, cu un gust pregnant de unt; sunt delicioase simple sau pudrate cu zahar, musai calde si acompaniate de ceai (eu le prefer cu ceai de tei cu lamaie).
Asa arata maeleinele mele a la Rachel Khoo:
Ingrediente madeleine:
- 3 oua medii
- 130g zahar
- 200g faina
- un plic de praf de copt
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie medie
- 4 linguri de lapte
- 200g unt
- o casoleta de zmeura (cam 30-35 de bucati)
- zahar pudra
- zeama si coaja de la o lamaie medie
- 40g zahar
- 45g unt
- 2 galbenusuri
- un praf de sare