Azi am facut ceva dulce pentru pitica mea si cum nu am destula experienta sa inventez ceva gustos si sanatos pe loc, am tras cu ochiul la Edith… şi am ales o Prăjitură cu brânză dulce…
- 3 oua
- 200 g zahar brun sau brut
- 300 g faina
- 125 ml lapte
- 125 ml ulei
- 5 g de praf de copt
- un praf de sare, extract de vanilie
- 200 g brânză dulce
- 1 ou
- 2-3 linguri de zahar
- coaja rasa de lămâie (după gust)
- un praf de sare
Eu am adaptat reteta originala si am inlocuit zaharul normal cu zahar brut pentru o culoare mai „creola”. Ouale intregi se bat bine cu zaharul, se adauga incet uleiul si se mai bate pana se incorporeaza, apoi acelasi procedeu cu laptele. Faina (in care am pus in prealabil praf de copt si sare) se adauga la final amestecand bine pana se incorporeaza complet. La sfarsit se pune un pic de extact de vanilie (sau zahar vanilinat sau esenta).
Branza se amesteca cu ou, zahar, coaja de lamaie si un praf de sare. Daca branza are prea mult zer se poate adauga si un pic de faina (o lingura rasa sau chiar mai putin) pentru a nu-si lasa prea multa umiditate in prajitura.

Intr-o tava 30×22 cm se pune un pic de ulei si se unge fundul tavii, se pune hartie de pergament apoi se unge si ea cu ulei (repet de fiecare data de ce fac asta: tavile mele sunt foarte subtiti si cuptorul e foarte imprevizibil si daca nu fac asa risc sa mi se faca scrum jumatate de prajitura). Se pune blatul de prajitura in tava unsa iar deasupra se pune crema de branza cu o lingura formand gramajoare.



mai ai o bucatica si pentru o pofticioasa?:)
Nup :(((… de-abia am reusit sa-i fac poze… s-a terminat imediat :)))
ce reteta frumoasa trebuie sa o incerc ….
am incercat-o si a iesit foarte buna doar ca eu am mai adaugat nuca de cocos si fulgi de ciocolata .
Buna! Ma bucur mult ca ti-a iesit! Spor in bucatarie!