Acasă Rețete dulci Înghețată Inghetata cu piersici

Inghetata cu piersici

0
Inghetata cu piersici

Pentru că a venit sezonul piersicilor și vrem să ne răcorim cât mai repede am decis să fac cea mai delicioasă Îngheţată cu piersici. Am decis să țin cont de gusturile familiei mele adică să nu fie foarte dulce, ci mai degrabă acrișoară și răcoritoare, să conțină bucăți mari de fruct si într-un final iata ce a iesit:


Inghetata cu piersici
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 6-8
Ingrediente:
  • 100 g zahar + 30 g pt piersici
  • 1 lingura de amidon
  • un praf de sare
  • 2 cani de lapte (500 ml)
  • 1 cana (240 ml) smântână foarte grasa (32 %)
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 3 piersici mari fără sâmburi și coajă (tăiate cubulețe)
  • 20 g unt
  • o lingura de zeama de lămâie

 

Intr-o cratita cu fund dublu sau non-stick (teflon, ceramica, etc), se pun 100g zahar cu amidon si sare si se amesteca bine, apoi se toarna laptele si smantana si se amesteca din nou. Se pune la foc amestecand in continuu circa 10 minute sau mai mult, pana cand amestecul s-a inchegat (nu trebuie dat in clocot caci isi va schimba gustul si textura de aceea focul trebuie sa fie mediu spre mic), dupa care se ia de pe foc si se pune deoparte.

Cele 2 galbenusuri se bat bine cu o furculita sau cu telul iar peste ele se pune un polonic din amestecul fierbinte de lapte (trebuie amestecat incontinuu, altfel galbenusurile se vor face omleta). Se toarna amestecul cu ou inapoi in cratita si se mai amesteca 1 minut (iarasi atentie!!! nu se da in clocot, nu se mai pune la foc, galbenusul de ou se va gati doar in contact cu laptele fierbinte). Se pune vanilie si se lasa la racit cam o ora.
Cubuletele de piersica se pun intr-o cratita non-stick si se soteaza cu unt, zaharul ramas (cam 30 grame) si o lingura de zeama de lamaie pana cand sucul de fructe s-a evaporat si piersicile s-au inmuiat (cam 10 minute). Se pun si ele deoparte la racit (puteti sa le mai pasati cu furculita sau sa le puneti in blender, eu nu am facut asta pentru ca am vrut bucati de fruct in inghetata).

Cand crema de inghetata si piersicile s-au racit, se amesteca si se pun la frigider pentru cateva ore (de preferat peste noapte). Pentru etapa urmatoare puteti folosi masina de inghetata si folositi instructiunile de utilizare (daca aveti) sau nu, dar in cazul al doilea trebuie sa bagati amestecul de inghetata la congelator, de preferat intr-o cratita sau bol de metal si sa amestecati in inghetata la fiecare 20 de minute de 5-6 ori (asta pentru a evita formarea de cristale mari de gheata si pentru o textura mai fina a inghetatei). Va sfatuiesc sa puneti recipientul cu inghetata intr-o punga si sa o inchideti bine pentru ca inghetata sa nu prinda miros de carnati (sa zicem!) sau orice alte delicatese aveti prin congelator.
Inghetata mea a iesit foarte bine si cred ca o voi repeta si cu alte fructe de sezon. Pana data viitoare va doresc s-aveți poftă!


Articolul precedent Briose cu ricotta si cirese
Articolul următor Prajitură cu coacăze negre
Dacă vă place mâncarea în general și dulciurile în special, fie că vă numiți gurmanzi, foodie sau pur și simplu pofticioși, așa ca mine, bine ați venit în bucătăria mea minusculă și pe acest blog, unde voi încerca să vă încânt și să vă provoc săptămânal cu delicii dulci și nu numai. Vă doresc spor în toate! Oana Constantin - non-cofetar, non-patiser (încă), pasionată de tot ce înseamnă dulciuri și dulcegării, corporatistă prin obligație, mămică de serviciu și pofticioasă fără măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.