

- o cana de zahar + jumătate de cana pentru afine
- o linguriță de praf de copt
- 3 căni de faina
- 150 g unt rece
- 1 ou
- un praf de sare
- coaja rasa și sucul de la o lămâie
- o jumătate de kg de afine
- ½ cana de zahar
- 3 linguri de amidon
Inca de la inceput mentionez ca am folosit o cana de 250 ml pentru toate ingredientele uscate. Se pune faina intr-un bol, se adauga un praf de sare si o lingurita de praf de copt, o cana de zahar si coaja rasa de lamaie. Se adauga untul rece taiat cubulete, un ou intreg si se amesteca cu o furculita (sau direct cu degetelele) pana cand aluatul devine sfaramicios.



Jumatate din compozitia sfaramicioasa se pune intr-o tava dreptunghiulara (20x30cm). Eu am o tava subtire asa ca am tapetat-o cu hartie de copt pentru a evita sa se arda prajitura pe fund. Apoi am adaugat afinele cu tot cu sucul rezultat.



