
Am furat de la mama o formă de nuci pe care o țin în debara de câteva luni și îmi tot fac curaj să o folosesc pentru Nuci umplute cu cremă de cacao. M-am interesat în stânga și în dreapta pentru o rețetă cât mai clasică de nuci umplute care să îmi aducă aminte de gustul copilăriei… sau să se apropie cât de cât, și după câteva încercări eșuate am reușit să compun o rețetă care să ma mulțumească.
Pentru mine Nucile umplute cu crema erau delicatese pe platourile de sărbătoare și îmi aduc aminte cu plăcere cum le vânam, cum mă furișam pe sub masă cu mâna plină de nuci, ca să nu mă prindă mama că mâncam dulciuri înainte de masă. Dacă țin bine minte aveam o ordine la vânătoarea asta: pe primul loc cred că erau rulourile cu vanilie, apoi nucile, prăjitura Televizor și dacă nu mă prindea încă mama, mă înfigeam și la checuri.
Rețeta refăcută în 2018 și a ieșit la fel de minunat 😍:
- 2 oua medii
- 13 linguri ulei
- 13 linguri lapte
- 100 g zahar
- o lingura extract vanilie
- un plic de amoniac stins cu o lingura de zeama de lămâie
- faina cât cuprinde (cam 500 g)
- un praf de sare
- 100 g pesmet biscuiți (dacă vreți și nuca puneți o parte biscuiți o parte nuca)
- o lingură cacao
- 3 linguri de zahăr
- 150 ml lapte rece
- 2 linguri de rom (sau putină esență de rom)
- 130 g unt la temperatura camerei
- zahăr pudră pentru decor
Cojile de nucă






Sunt delicioase, eu ce curat de pe margini pun la umplutura în nuca.
Exact! Sau uneori le mărunțesc pe cele care după coacere raman cu imperfectiuni
Interesant articolul desi nu este prima data cand il vad.
Va multumesc ca gasiti postarea mea ca fiind interesanta. Abia astept sa imi spuneti si cat de bine v-au iesit nucile cu cacao. Nu de altceva, dar este sezonul lor. In curand voi posta si mai multe retete de iarna, sa nu uitati sa va abonati pe blog si/sau facebook.