

- 4 albușuri
- 5-6 linguri de zahar
- 100 g faina
- 50 g unt topit
- 2-3 linguri de mac
- un praf de sare
- 4 galbenusuri
- 200 ml de lapte
- 2 linguri amidon
- coaja de la jumatate de portocala
- 1 lingura de extract de vanilie
- 400g branza dulce foarte cremoasa
- 6 linguri de zahar
- 200ml frisca
- 2 oua intregi
- 2 portocale
- 2 linguri de amidon
- 6 linguri de zahar
- 50g unt
- 80-90 g ciocolata cu lapte
- 50 ml smântână lichida (min. 30% grasime)
Prima data se prepara blatul: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana cand se obtine o spuma tare. Se adauga faina, macul si untul topit si racit dupa care se amesteca incet cu miscari de sus in jos pana cand toate ingredientele se combina perfect (totusi nu amestecati prea mult pentru ca se va pierde din volum).Se pune compozitia in taxa si se niveleaza, apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 grade cam 20 min. Cand timpul a expirat, se verifica blatul cu o scobitoare si daca iese curata se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, se taie blatul pe orizontala in doua bucati si se lasa deoparte pana cand facem cele 2 creme.

Se pune primul strat de blat in tava, se insiropeaza cu sucul de la o portocala si se pune crema de branza, niveland bine. Se da la rece in timp ce se face crema de portocala.
Se prepara crema de portocale: se bat 2 oua impreuna cu zahar, amidon, zeama si coaja de la cele 2 portocale. Aceasta crema se fierbe putin pana se ingroasa si se da deoparte. Se adauga untul si se amesteca bine pana se incorporeaza. Se adauga crema de portocale peste primul blat si primul strat de crema deja racite.
Se acopera cu restul de crema si cu cel de-al doilea blat, apoi se insiropeaza cu sucul de la cea de-a doua portocala.

Dupa ce a stat la rece cateva ore, prajitura se taie si se prepara ciocolata pentru decor. Ciocolata se taie foarte marunt, iar smantana se pune la foc pana da in clocot, se pune peste ciocolata amestecand incet. Rezulta un ganache lucios care atunci cand s-a racit cat de cat se stropeste peste fiecare bucata de prajitura.
A iesit o prajitura fresh si totusi cu un gust consistent si cremos. Familia mea a fost incantata si sper sa o incercati si voi. Pana la urmatoarea reteta dulce va doresc spor in toate, multa liniste si S-aveţi poftă!