
- 4 oua medii
- 120 g zahar
- 120 g faina
- un praf de sare
- o lingura de extract de vanilie
- 4-5 linguri de dulceață de căpșuni
- un albuș
- 10-15 g matcha
- 20-25 g faina
- 30 g zahar
- 30 g unt topit și răcit
Prima data am facut pasta decorativa: am amestecat ingredientele (fara o ordine anume) si le-am pus intr-un pos cu dui de 4 (adica un varf rotund subtire).


Am cautat o decoratie draguta, nu foarte alambicata pe care am printat-o si am pus-o in tava si peste ea am pus hartie de copt. Am desenat pe hartia de copt cu pasta verde conform cu desenul printat. Nu sunt eu cea mai priceputa la desen, dar pentru prima incercare, cred ca e acceptabil. Tava cu desenul se da cam 15 minute la congelator in timp ce se pregateste aluatul pentru rulada.



Dupa 5-10 minute, se desface rulada se scoate hartia de copt si prosopul si rulada se desface pe alta hartie de copt pudrata cu zahar farin. Se unge rulada cu 4-5 linguri de dulceata de capsuni (sau de orice fel aveti prin camara). In imaginea de mai jos, eu am pus mai mult de 4-5 linguri si mi s-a parut prea dulce, depinde de gusturi.
Se ruleaza inapoi, la fel de strans si se transfera pe un platou pudrat cu zahar si se presara putin zahar pudra si pe deasupra. Sper sa va placa si voua si va doresc S-aveți pofta!