Acasă Rețete dulci Deserturi cu brânza Prăjitură Bounty – rețetă VIDEO

Prăjitură Bounty – rețetă VIDEO

0
Prăjitură Bounty – rețetă VIDEO

Chiar dacă e toamnă și e sezonul plăcintelor cu mere sau dovleac, cu scorțișoară sau cu nuci, eu tot cu gândul la ciocolată sunt, așa că am pregătit o rețetă de Prăjitură Bounty. Pentru cremă am folosit cremă de brânză și smântână grasă pentru frișcă la care am adăugat fulgi de cocos… nu m-aș sătura niciodată de cocos, cred că aș fi în stare să îl adaug în orice prăjitură.
Negresa cu crema de cocos si ganache de ciocolata
Pentru ca e o rețetă simplă care nu necesită cine știe ce tehnici și măsurători precise, se potrivește perfect ca activitate de week-end împreună cu copii. De obicei micuța mea este foarte încântată când pregătim împreună vre-o prăjiturică, se implica 100%, e foarte atentă și răbdătoare, iar la sfârșitul zilei putem să zicem ca avem un win-win: ea își primește porția de dulce făcut chiar de ea (cu care se laudă la toate bunicile, mătușile, prietenele), iar eu îmi primesc porția de timp petrecut cu prințesa mea pe care încerc să îl valorific la maxim cu fiecare ocazie.

Negresa cu crema de cocos si ganache de ciocolata
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 12-15
Ingrediente:
Ingrediente blat (tava de 35x25cm):
  • 80g unt topit și răcit (80%grăsime)
  • 200g zahăr alb granulat
  • 250ml lapte integral
  • 200g făină
  • 30g cacao
  • o linguriță de bicarbonat
  • o linguriță de praf de copt
  • puțină sare
Cremă cu cocos:
  • 200g cremă de brânză tartinabilă
  • 350g smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)
  • 100g zahăr pudră
  • o lingură de extract de vanilie
  • opțional: 2 linguri de sirop de vanilie
  • 200g fulgi de cocos
Glazură:
  • 180g ciocolată (amăruie și cu lapte)
  • 200g smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)
  • 30g unt

 

Se încălzește cuptorul la 180 de grade C (funcția sus-jos fără ventilație) și se pune hârtie de copt într-o tava 30×20 cm.

Eu de fiecare data când fac prăjituri cu cremă ganache, o prepar pe aceasta prima dată pentru că necesită timp să se răcească și să ajungă la textura densă de care avem nevoie pentru aceasta prăjitură. Smântâna se pune într-o cratiță mica și apoi la foc până ajunge la punctul de fierbere. Ciocolata se mărunțește bine și se pune într-un vas înalt, iar peste ea se toarnă smântână fierbinte. Se pune și cubul de unt și se lasă 2 minute, după care se amestecă încet cu o spatulă cu mișcări circulare până când devine o cremă lucioasă. Se lasă la răcit înainte de a fi folosită.

dsc_0071

Toate ingredientele de negresă se amestecă fără o ordine anume și se mixează bine.

Aluatul de pune în tava pregătită dinainte și se dă la cuptor cam 15-17 minute. Dacă centrul prăjiturii e încă moale, se mai lasă la cuptor, dar nu mai mult de 5 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească înainte de a pune crema de cocos.

dsc_0041

Pentru crema de cocos se bate smântâna pana începe sa se îngroașe puțin (atenție ca ustensilele să fie reci) se adaugă zahăr și se amestecă încet. Se pune crema de brânza într-un vas adânc și se adaugă smântâna amestecând încet.

dsc_0049

dsc_0054

La sfârșit se încorporează și fulgii de nuca de cocos. Dacă vi se pare că a ieșit crema prea densă și nu se poate întinde, mai puteți adăuga 50ml de smântână lichidă (ideea e că fulgii de cocos fiind uscați, absorb destul de mult lichid).

dsc_0057

Peste negresa răcita se întinde crema de cocos…

dsc_0059

dsc_0070

… și deasupra se toarnă ganache-ul de ciocolata pregătit anterior și răcit.

Negresa cu crema de cocos si ganache de ciocolata

Se lasă la frigider câteva ore înainte de a fi tăiată pentru a permite cremei și ganache-ului să se întărească.

Negresa cu crema de cocos si ganache de ciocolata

Sper sa va placa această rețetă, să o încercați și să îmi povestiți experiența. Până data viitoare vă doresc spor în toate, multa liniște și S-aveți poftă!

Dacă vă interesează și alte rețete de negresă vă recomand:

Negresă de post (prăjitura leneșului) – rețetă VIDEO

Negresă cu ganache de ciocolată


Articolul precedent Paris Brest – un alt fel de ecler
Articolul următor Tort Tiramisu
Dacă vă place mâncarea în general și dulciurile în special, fie că vă numiți gurmanzi, foodie sau pur și simplu pofticioși, așa ca mine, bine ați venit în bucătăria mea minusculă și pe acest blog, unde voi încerca să vă încânt și să vă provoc săptămânal cu delicii dulci și nu numai. Vă doresc spor în toate! Oana Constantin - non-cofetar, non-patiser (încă), pasionată de tot ce înseamnă dulciuri și dulcegării, corporatistă prin obligație, mămică de serviciu și pofticioasă fără măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.