
Câți dintre voi ați încercat sa introduceți avocado în dieta copiilor fără nici un succes? Fetita mea se uita suspicioasa la orice fruct sau leguma verde, fie el broccoli, dovlecel (zuchinni) sau avocado. Si totuși cu acest cheesecake cu avocado, o rețetă de prăjitură fără coacere, am mers la sigur… gustul de avocado nu e foarte intens, în schimb crema de brânza e aromata cu limeta (sau lămâie dacă optați pentru un gust clasic) și se potrivește perfect cu blatul de biscuit digestiv amestecat cu unt topit.
Sper sa va placa propunerea mea, eu cu siguranță voi mai încerca și alte rețete fără coacere, pentru ca nu necesita mult timp, tehnica sau cine știe ce experiență în bucătărie.
- 300 g biscuiți digestivi
- 100 g unt topit
- 300 g crema de brânză (Philadelphia)
- 200 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- pulpa de la un avocado
- zeama si coaja rasa de la o limeta mica
- 100 g zahar pudra
- o lingurita de extract de vanilie (un plic de zahar vanilat Bourbon)
- 3 foi de gelatina
Se mărunțesc biscuiții și se pun deoparte, iar limeta se rade fin și se stoarce zeama.
Avocado se taie pe din doua și se scoate pulpa cu o lingura. Eu nu sunt prea priceputa cu avocado, dar experiența asta m-a învățat cum sa deosebesc un avocado copt de unul crud: în primul rând un avocado copt este destul de moale la pipăit, coaja are o culoare mai închisă iar după ce e tăiat în doua sâmburele este un pic uscat. Mai jos v-am arătat un avocado încă necopt, care are o coaja destul de deschisa la culoare și un sâmbure care încă nu s-a uscat.
Biscuiții măcinați se amesteca împreună cu untul topit și se pun în formele de tort dorite. Eu am folosit doua forme mici de mini-tort și una mare în forma de inima. Se dau formele la frigider pana pregătim crema.
Cele 3 foi de gelatina de înmoaie câteva minute în apa și se amesteca împreuna cu 50 ml de smântână încălzită cam 10-20 secunde la microunde.
Pulpa de avocado maruntita cu furculița se amesteca cu crema de brânză, zahar, vanilie, coaja și zeama de limeta și restul de 150 ml din smântână de frișcă. După ce s-au amestecat bine se adaugă și restul de smântâna cu gelatina.
Crema se pune uniform peste blatul de biscuiți și se baga la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Dacă mi-as fi întrebat familia dacă ar dori sa încerce avocado crud, în salata sau ca și gustare, cred ca nu as fi avut prea mult succes, dar sub forma de desert, tort, cheesecake… a fost un succes total.
Încercați și voi rețeta propusa și sper sa îmi povestiți experiența. Pana data viitoare când sper sa revin cu un post cel puțin la fel de gustos, va doresc S’aveți pofta!
O să încerc și eu rețeta pentru micuții mei!