Acasă Rețetele mele Gustări și aluaturi sărate Covrigi de casa – German pretzel

Covrigi de casa – German pretzel

0
Covrigi de casa – German pretzel

 De cele mai multe ori nu pot să trec pe lângă o covrigărie fără să ma lipesc de 2-3 covrigi calzi la care adaug de obicei lapte bătut, pentru ca de cele mai multe ori plec dimineața spre munca fără să am timp de mic dejun (știu, nu îmi spuneți, e un obicei nesănătos).
De data asta am vrut sa vad cât de greu poate fi sa fac și eu în bucătăria mea aceste minuni irezistibile… și într-adevăr, asa cum credeam, nu a fost greu deloc, plus ca am folosit ingrediente proaspete și de calitate.
Covrigi de casa - German pretzel

Cu părere de rău nu am reușit sa fac fotografii în procesul de fabricare, dar având în vedere ca e un aluat foarte simplu, cred ca ma veți ierta de data asta și ma veți crede pe cuvânt când va spun ca sunt foarte ușor de făcut. Rețeta am adaptat-o de aici și a devenit o preferata a duminicilor în familie… sper sa va placa și vouă.

Covrigi de casa - German pretzel


Covrigi de casa - German pretzel
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Gustare
Portii: 12
Ingrediente:
  • 2 căni de lapte (480 ml)
  • 1 pachet și jumătate de drojdie uscata
  • 5 linguri de zahar brun (sau normal)
  • 60 g unt (la temperatura camerei)
  • 4 căni și jumătate de faina (aprox. 560 g ) + încă jumătate de cana (60 g) doar dacă mai e nevoie la frământat;
  • o lingura de sare fina
  • 40 g bicarbonat de sodiu
  • 3 căni de apa calda
  • 80 g unt topit
  • sare grunjoasa pentru decor
Am încălzit laptele puțin, l-am amestecat cu drojdia și le-am lăsat cam 5 minute, după care am adăugat zaharul brun,  untul moale, sare și o cana de faina. Am amestecat totul pana s-a incorporat bine faina și încetul cu încetul am adăugat și restul de faina. Eu am un mixer cu cârlig pentru aluat și în cazul de fata, am amestecat aluatul pana când a început sa aibă o textura elastica și sa se desprindă de pe pereții vasului.
Am acoperit vasul cu folie alimentara și am lăsat aluatul la crescut cam o ora.
Intre timp am pre-încălzit cuptorul la 210-230 grade și am pus hârtie de copt pe 2 tăvi mari de cuptor.
Într-un vas adânc am amestecat apa călduță și bicarbonat și le-am pus de-o parte.
Aluatul deja crescut, l-am dezumflat cu 2 pumni și l-am tăiat în 12 bucăți egale pe care le-am acoperit cu folie alimentara pentru a nu se usca la suprafață. Din fiecare bucata de aluat am întins câte un baston de grosime medie și desul de lung (cam 40 – 50 cm) pe care l-am pliat în doua și l-am scufundat în soluția cu bicarbonat. După ce am scurs un pic apa de pe baton, l-am împletit în forma clasica de covrig, l-am presărat puțin cu sare grunjoasa și l-am pus pe tava de copt. Am repetat figura de încă 11 ori… pentru ca la final sa am 2 tăvi pline de covrigi gata sa intre la cuptorul încins deja intre 7 și 11 minute (ar trebui sa fie aurii, rumeni și sa miroasă fantastic în toata casa).
După ce i-am scos din cuptor și erau încă fierbinți i-am uns bine cu unt topit și imediat ne-am înfipt în ei, dar pentru ca era clar ca nu puteam sa ii dovedim ne-am chemat prietenii sa ne ajute… ce duminica reușită și ce oameni ghiftuiți.
Sper ca articolul meu sa va incurajeze sa va faceți proprii covrigi de casa și dacă folosiți aceasta rețetă, sa îmi povestiți cum a fost experiența. S’aveți pofta! 
Covrigi de casa - German pretzel

 


Articolul precedent Prăjitură rapidă cu mere
Articolul următor Cheesecake cu avocado (fără coacere)
Dacă vă place mâncarea în general și dulciurile în special, fie că vă numiți gurmanzi, foodie sau pur și simplu pofticioși, așa ca mine, bine ați venit în bucătăria mea minusculă și pe acest blog, unde voi încerca să vă încânt și să vă provoc săptămânal cu delicii dulci și nu numai. Vă doresc spor în toate! Oana Constantin - non-cofetar, non-patiser (încă), pasionată de tot ce înseamnă dulciuri și dulcegării, corporatistă prin obligație, mămică de serviciu și pofticioasă fără măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.