Acasă Rețete video Covrigei simpli pentru bebeluși (începând cu 8 luni) – rețetă VIDEO

Covrigei simpli pentru bebeluși (începând cu 8 luni) – rețetă VIDEO

0
Covrigei simpli pentru bebeluși (începând cu 8 luni) – rețetă VIDEO

Bebe Carla a devenit din ce în ce mai mâncăcioasă și ca să rezist tentației de a-i da covrigei sau biscuiți din comerț care sunt plini de “minuni” am încropit o rețetă de covrigei simpli pentru bebeluși de 8 luni. Nu mă înțelegeți greșit, nu am de gând să fiu prea protectoare, cu siguranță mai târziu va primi și gustărele cumpărate dar acum, la început voi încerca să o feresc de produse supra-procesate, exces de zahar și sare. De curând m-a prins într-un moment când eram prea aglomerată și i-am dat un colțișor de pâine pe care l-a devorat în 3 secunde așa că m-am gândit că ar fi timpul să îi introduc diverse gustărele sănătoase cu ingrediente adaptate vârstei ei.

Covrigei simpli pentru bebeluși

Covrigeii i-am decupat cu o formă pe care am comandat-o de pe Aliexpress acum ceva vreme împreună cu altele similare, dar nu am avut pană acum ocazia să le folosesc. Cred că jumătate din ustensilele mele de bucătărie sunt comandate de pe Aliexpress și mai bine de jumătate sunt complet inutile, sau nu funcționează ca în descriere, sau nu funcționează deloc… dar tentația e mare, la fel și curiozitatea, plus că sunt extrem de ieftine (de exemplu, cutterul acesta de aluat a fost 40 sau 50 cenți) așa că, nu cred că mă voi lecui prea curând.

Covrigei simpli pentru bebeluși

Covrigeii au fost un succes nu doar pentru bebe Carla (care are 8 luni), dar și pentru verișoara ei, Mara (de 2 ani) și inevitabil pentru pofticioasa mea cea mare Ana (care are 7 ani). Am folosit doar gălbenușuri pentru că albușurile sunt recomandate după 1 an, de asemenea am folosit iaurt de capră pentru că asta am avut în frigider (dar puteți folosi orice fel de iaurt gras sau smântână). Acest covrigel de bebei se poate transforma foarte ușor într-o gustare sățioasă pentru pachețelul de școala adăugând un pic mai multa sare și un pic de brânză sau cașcaval ras pe deasupra.

Covrigei simpli pentru bebeluși (începând cu 8 luni) - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 38
Ingrediente:
  • 200g făină
  • 2 gălbenușuri
  • 80g iaurt
  • 35g unt
  • un praf de sare (opțional)

Cuptorul se încinge la 170 de grade și se pregătește o tava de 30×20 cm (sau tava cuptorului) cu hârtie de copt.

Rețeta este foarte simplă: se amestecă făina, cu gălbenușurile, unt și iaurt (eu am folosit iaurt de capră, pentru că asta îi dau în mod normal lui bebe Carla, dar puteți folosi orice fel de iaurt vă place). Am pus și un praf de sare, dar e opțional.

Covrigei simpli pentru bebeluși

Am amestecat cu o furculiță până când s-a fărâmițat bine untul, apoi am amestecat cu mâna.

Covrigei simpli pentru bebeluși

Am răsturnat aluatul pe o suprafață pudrată cu făina și am frământat un pic cât să se lege un aluat elastic și ușor de întins.

Covrigei simpli pentru bebeluși

Am întins aluatul cu un sucitor pudrat și el cu faină, până a ieșit o foaie nu foarte subțire…

Covrigei simpli pentru bebeluși

… pe care am decupat-o cu forma de covrigel. Resturile de aluat le-am amestecat și am întins o nouă foaie pe care am decupat-o iar. Am făcut procedura asta de 3 ori și mi-au ieșit 38 de covrigei.

Covrigei simpli pentru bebeluși

Fiecare tava am dat-o la cuptor timp de aproximativ 10 minute, dar timpul poate varia în funcție de grosimea covrigelului așa că stați cu ochii pe ei să nu se rumenească prea tare, dacă se auresc un pic pe margini înseamnă că sunt gata (dacă se rumenesc prea tare capătă și un gust ușor amărui și s-ar putea să nu-i placă lui bebe).

Covrigei simpli pentru bebeluși

Sper că v-a plăcut propunerea mea și sper să încercați rețeta, vă aștept să îmi lăsați un mesaj cu părerea voastră. Pana la următoarea postare vă doresc spor în toate, multa liniște și S-aveți poftă!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.