Acasă Rețete video Cremă de vanilie pentru cupcake – rețetă VIDEO

Cremă de vanilie pentru cupcake – rețetă VIDEO

2
Cremă de vanilie pentru cupcake – rețetă VIDEO

Am vrut neapărat sa decorez brioșele pe care le-am făcut anterior cu o cremă delicioasă de vanilie dar trebuia să fie ceva simplu, rapid și fără pretenții. In căutările mele am dat peste această cremă de vanilie cu unt (în engleză se cheamă “swiss buttercream”) care mi s-a părut perfectă pentru cupcake, dar am descoperit după aceea că se potrivește și la tort sau glazură pentru chec sau prăjituri. La această cremă de bază se poate adăuga colorant alimentar pentru cupcake-uri multicolore sau se poate adăuga pure de fructe pentru o notă mai naturală și răcoritoare.

Crema de vanilie pentru cupcake

Eu am vrut sa testez rețeta de bază (care conține doar 3 ingrediente: albuș de ou, zahăr și unt) și să mă conving că funcționează, mai departe posibilitățile sunt nelimitate sau atât de variate pe cât vă lasă imaginația. Din partea mea, cred că voi mai folosi această rețetă de cremă cât de curând, cu căpșuni proaspete, afine sau zmeură (că tot suntem în plin sezon).

Crema de vanilie pentru cupcake

Crema de vanilie pentru cupcake
 
Gatit si prezentat de:
Ingrediente:
  • 3 albușuri
  • 200g zahăr granulat
  • + 2 plicuri de zahar vanilat (sau 2 lingurițe de extract de vanilie)
  • 200g unt (82% grăsime, la temperatura camerei)
Instructiuni
  1. Albușurile și zahărul se pun pe bain-marie amestecând frecvent până când se topește zaharul complet (în jur de 5 minute, mai mult sau mai puțin). Dacă folosiți zahăr vanilat, se pune de la început, dacă folosiți extract de vanilie, se adaugă la sfârșit.
  2. Am transferat amestecul de albuș în vasul mixerului ( dacă aveți un mixer de mână nu trebuie să faceți asta) și am mixat până când s-a transformat într-o o bezea lucioasă și s-a răcit (3-5 minute)
  3. Se adaugă treptat untul moale (eu l-am adăugat în 3 transe și am amestecat după fiecare).
  4. După ce s-a incorporat untul, crema va fi foarte moale și fluida, dar nu vă faceți griji, se dă la frigider pentru câteva ore pentru a se întări.
  5. După câteva ore, se scoate de la frigider, mai amesteca puțin cu un tel sau o spatula și e gata de folosire.
  6. Eu am pus-o într-un poș cu dui în forma de trandafir (sau puteți folosi orice dui aveți la îndemână sau vă place) și am decorat brioșele făcute anterior.

 

Sper sa va placa propunerea mea de crema pentru cupcake, după cum vedeți și aceasta e o rețetă foarte simplă, la fel ca cea de brioșă, sper să o încercați și voi și să îmi spuneți neapărat cum vi s-a părut. Până la următoarea rețetă dulce vă doresc spor în tot ceea ce vă propuneți, multă liniște și S-aveți poftă!

Crema de vanilie pentru cupcake

Crema de vanilie pentru cupcake

 


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.