
Mi-am dorit de foarte mult timp să fac fursecuri spritate, dar nu am avut niciodată o presă pentru biscuiți așa că a trebuit să improvizez și să caut o rețetă specială unde să nu fie nevoie de presă. Fursecurile au fost un mare succes mai ales printre copii (la un moment dat a trebuit sa le ascund de Ana pentru că i s-au părut delicioase și bineînțeles a fost atracție fatală în primul rand pentru că sunt ROOOOOZ și în plus, mai au și cremă).
Am folosit un poș cu dui în formă de stea, aluatul a fost foarte moale și cremos astfel încât să poată fi modelat ușor și am folosit crema simplă de vanilie pe care am folosit-o și la cupcake, pentru a lipi fursecurile. De asemenea, am adăugat și câteva picături de colorant alimentar pentru a arăta drăguț în poze, dar e doar opțional, nu e musai necesar să adăugați colorant dacă nu vă simțiți confortabil cu colorant în dulciuri (și în general, colorantul alimentar trebuie folosit cu moderație).
Am avut un oarecare challenge la copt pentru că mi-am dorit în primul rând ca fursecul să își păstreze forma pe timpul coacerii și în al doilea rând să nu se rumenească foarte mult pe margini, dar să fie destul de copt la mijloc.
Am mai avut o tentativă acum câteva săptămâni, dar aluatul a fost prea moale, cred că nu am pus destulă faină, și fursecul nu și-a păstrat prea bine forma.
De asemenea, dacă faceți fursecuri/biscuiți colorați, nu prea dă bine să fie prea rumeniți pe margini… zic și eu.
Pană la urmă m-am descurcat, pentru că e același lucru pe care îl zic la fiecare postare și cu fiecare rețetă: e bine să îți cunoști cuptorul înainte să te apuci de prăjituri. Eu și cuptorul meu am clădit o relație durabila în timp, deși ne-am împrietenit greu (m-a mai ars el pe ici pe colo… la propriu… dar l-am iertat, îmi face prăjituri bune… ce să mai zic).
- 225g unt moale (82% grăsime)
- 85g zahăr pudră
- 250g făină
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- un praf de sare
- Crema simpla de vanilie
- Am dat drumul la cuptor la 170 de grade C și am pregătit o tavă peste care am pus hârtie de copt.
- Am amestecat untul cu zahărul pudră până când a devenit cremos.
- După un timp am adăugat zahărul vanilat și oul și am amestecat bine. Dacă începe să aibă aspect de cremă tăiată, nu vă faceți probleme, își revine odată ce adăugați făina (aceasta se întâmplă probabil din cauza untului, care are zer, de aceea vă recomand mereu să folosiți unt de bună calitate cu 82% grăsime).
- Am adăugat făina treptat (nu uitați sa puneți un praf de sare în făină) și am amestecat.
- La sfârșit am pus câteva picături de colorant (aceasta etapa e opțională) și am amestecat până când tot aluatul a avut o culoare uniformă.
- Am pus o cantitate mică de aluat într-un poș de unică folosință (pentru a forma trandafirii aceia bine definiți trebuie să țineți câteva secunde mâna pe poș pentru ca aluatul să fie cât mai fluid și ușor de lucrat cu el).
- Se formează fursecuri pe tava de copt (eu am făcut cate 12 pe tava) și se da la cuptor pentru 7-8 minute. Timpul e estimativ pentru ca fiecare cuptor e cu specificul lui (eu am un cuptor electric și am folosit funcția convecție cu ventilație) așa că stați cu ochii pe tavă pentru că s-ar putea ca timpul să difere de la un cuptor la altul.
- Am lăsat fursecurile să se răcească și le-am lipit intre ele (în funcție de mărime) cu crema de vanilie (rețeta o găsiți aici)
Așa arată fursecurile înainte de coacere:
Si așa arată după ce le-am scos din cuptor:
După cum vedeți aceasta e o rețetă foarte simplă pe care sper să o încercați și voi și să îmi spuneți neapărat cum vi s-a părut. Până la următoarea rețetă dulce vă doresc spor în tot ceea ce vă propuneți, multă liniște și S-aveți poftă!