Acasă Rețete video Macarons cu zmeură – rețetă VIDEO

Macarons cu zmeură – rețetă VIDEO

0
Macarons cu zmeură – rețetă VIDEO
Macarons cu zmeura

De când mi-au ieșit prima oară macaronșii cu ciocolată mi-am dat seama că nu sunt atât de greu de făcut și mi-am propus să fac un encore une fois de data asta macarons cu zmeură, cu cremă de zmeură de fapt 😁.

Macarons cu zmeură

Eu sunt un mare fan al macaronșilor franțuzești și acum ceva vreme am avut ocazia să gust macaronși de la faimoasa cofetărie Ladurée… a fost un basm frumos (care a durat doar 5 minute 😅 și m-a costat ceva bănuți) și nu mă refer doar la fursecurile perfecte, ca aspect și gust, ci și experiența senzorială în sine, pentru un pofticios/gurmand/foodie ca mine, a fost ceva de nedescris, un vis împlinit pe care aș mai vrea să mi-l mai retrăiesc iar și iar și iar… și iar… până rămân fără bani 🤣🤣🤣

Revenind la macaronșii mei cu zmeură am să vă las câteva tips & tricks pentru a face macarons în casa… din experiența mea, evident:

 • rețeta trebuie urmată cu strictețe și totul trebuie cântărit;
 • ingredientele uscate trebuie măcinate împreună până când se obține o pulbere fină care se cerne de 2-3 ori, iar bucățile care nu se pot măcina se înlătură, altfel macaronul NU va avea o suprafață netedă;
 • albușurile trebuie să fie la temperatura camerei sau mai bine, trebuie lăsate câteva ore (cel mai bine peste noapte) la temperatura camerei (sau la frigider… dacă aveți dubii), pentru a se evapora umezeala din ele;
 • macaronajul este tehnica amestecării spumei de bezea cu ingredientele uscate și este cea mai importantă etapă din acest proces: se amestecă de jos în sus de mai multe ori cu mișcări alternative de ridicare și aplatizare (în jur de 50 de amestecări) pentru ca la final să rezulte o pastă lucioasă, care formează “panglici”, o pastă care curge dar care încă își menține forma. Un macaronaj prea slab, va forma un amestec neomogen și fursecurile vor crăpa, iar unul prea puternic ii va turti pe tavă și nu vor mai face piciorușul caracteristic la copt;
 • tava cu fursecurile poșate se bate de masa de câteva ori pentru a ieși bulele de aer din interior, altfel ele își vor găsi drum în timpul coacerii și fursecurile se vor crăpa;
 • timpul de repaus al macaronșilor este esențial – 30 de minute minim, dacă aerul la voi în casa e uscat, până la 60 de minute, dacă aveți multă umezeală în casă. Scopul este de a forma o crustă lucioasă și uscată deasupra care să acționeze ca o “umbrelă” la contactul cu căldura: umiditatea rămâne la mijloc în timp ce exteriorul devine crocant. Dacă omiteți această etapă, se vor crăpa sigur în timpul coaceri și nu se va mai forma piciorușul caracteristic;
 • tipul de cuptor și temperatura sunt foarte importante: eu am un cuptor electric cu convecție așadar i-am copt la 180 de grade pentru 12 minute. In cazul unui cuptor cu gaz mă gândesc că ar trebui să ii coaceți la temperatură mai mica (în jur de 150 de grade C) pentru aproximativ 20 de minute… dar toate astea sunt relative, trebuie să faceți câteva încercări pentru a ști exact valorile care se potrivesc tipului vostru de cuptor.

Macarons cu zmeurăMacarons cu zmeurăMacarons cu zmeură

Macarons cu zmeură - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 24
Ingrediente:
Pentru macarons (48 fursecuri):
 • 65g făină de migdale
 • 135g zahăr pudră
 • 2 albușuri (65g)
 • 80g zahăr granulat
 • un praf de sare
 • puțin oțet
 • colorant alimentar (opțional)
Pentru cremă cu zmeură
 • 200g zmeură
 • o lingură de amidon
 • 100g unt (80% grăsime)
 • 130g zahăr pudră
Instructiuni
Pregătim fursecurile:
 1. Am măcinat și dat prin sita fină migdalele cu zahărul până când am obținut o pulbere fină.
 2. Albușurile la temperatura camerei le-am mixat 2-3 minute împreună cu un pic de oțet și sare, după care am adăugat zahărul.
 3. In aceasta etapă am adăugat câteva picături de colorant alimentar gel. Ajustați cantitatea de colorant în funcție de cât de intensă vreți să iasă culoarea și țineți cont că după ce ies de la cuptor vor fi o nuanță mai deschisă decât cea care o aveau înainte de coacere.
 4. Am adăugat amestecul de făină și am amestecat cu mișcări circulare până când aluatul curge precum lava (trebuie să fie destul de fluid dar să nu curgă precum aluatul de chec).
 5. Am transferat aluatul într-un poș cu dui rotund și am format bănuți de aluat pe o foaie de silicon specială pentru macarons (am mai încercat cu alte ocazii să fac pe hârtie de copt și s-a lăsat cu dezastru, așa că am trecut la varianta mai sigura 2.0 😁).
 6. Cu acest aluat mi-au ieșit 48 de fursecuri.
 7. Am bătut tava de masă de câteva ori pentru a ieși la suprafață toate bulele de aer din fursecuri.
 8. Am lăsat tava pe masa cam o oră pentru ca fursecurile să se usuce la suprafață.
 9. După ce s-au uscat, am dat tava la cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade (ventilație) timp de 8-10 minute.
 10. După ce s-au copt, fursecurile se lasă 2-3 minute în tavă (sunt încă foarte moi și s-ar putea rupe dacă îi scoateți imediat), apoi se transfera pe un grătar pentru a se raci complet.
Pregătim crema:
 1. Am pus la foc mic într-o crăticioară, zmeură și am lăsat-o până când s-a evaporat o parte din suc (aproximativ 10 min.)
 2. Am adăugat amidonul și am amestecat, apoi am strecurat semințele printr-o sita (puteți să săriți peste această etapă dacă nu vă pasă de semințe). Am lăsat zmeura să se răcească înainte de a o încorpora în unt.
 3. Untul la temperatura camerei l-am mixat cu zahăr pudră până când și-a dublat volumul, apoi am adăugat zmeura răcită.
 4. Am transferat crema obținută într-un poș cu dui în formă de stea (sau rotund).
 5. Am pus crema pe jumătate din fursecuri și le-am lipit cu cealaltă jumătate.
 6. Macarons rezistă 2-3 zile la temperatura camerei, până la 5 zile în frigider și până la 3 luni în congelator.

 

Macarons cu zmeurăMacarons cu zmeură

Sper că v-a plăcut propunerea mea, iar dacă aveți întrebări legate de modul de preparare sau de ingredientele folosite pentru acești Macarons cu zmeură, vă stau la dispoziție pentru orice nelămurire. Vă plac macarons? Ați încercat să îi faceți acasă? Cum a fost experiența? V-ar plăcea să mai vedeți și alte rețete de macarons aici pe blog sau pe canalul meu de Youtube? Apropos… Nu uitați să mă vizitați pe canalul meu de Youtube și să vă abonați pentru a nu rata următoarele rețete video.

Macarons cu zmeură

Până la următoarea rețetă dulce vă doresc spor în tot ceea ce vă propuneți, multă liniște și S-aveți poftă!

Macarons cu zmeură


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.