
Dacă sunteți fani ai cornulețelor bicolore sau a cornulețelor de casă în general atunci sigur vă va plăcea această rețetă de cornulețe bicolore de post. Prima dată când m-am gândit la această rețetă am avut dubii că vor ieși la fel de pufoase și gustoase pentru că rețeta originală conține ou și lapte, plus că agenții de creștere folosiți sunt și drojdie și bicarbonat (ceea ce mi s-a părut cam mult, dar așa e rețeta originală… sau cel puțin cea pe care o știu eu de la soacra mea), dar eu am folosit doar drojdie (am renunțat la bicarbonat și la ou) cu toate astea am reușit să fac niște cornulețe delicioase și pufoase, pline de aromă și cu o umplutură sănătoasă și fără zahăr adăugat.
Aceasta este o adaptare a rețetei clasice de cornulețe bicolore cu rahat pe care o puteți găsi pe blogul meu (am pus linkul mai jos 👇).
Am făcut această rețetă împreună cu prietenii de la Sanovita, folosesc foarte des produsele lor în rețetele mele de prăjituri și nu numai (fetitele mele sunt foarte îndrăgostite de rondelele din orez expandat Sanovita)
… și vă recomand câteva produse sănătoase pe care le puteți folosi în preparatele dumneavoastră:
Pentru aceste cornulețe bicolore de post am înlocuit laptele și oul cu lapte de soia (sau puteți pune orice băutură vegetală sau pur și simplu apă), am înlocuit pudra de cacao cu carob (pudra de roscove), zahărul alb cu zahărul brut nerafinat. Ca umplutură am făcut o pastă de curmale cu merișoare și migdale măcinate (puteți adăuga sau înlocui cu nucă, alune, arahide, stafide sau orice ale fructe uscate) iar ca aromă eu am pus vanilie pe care am făcut-o acasă, dar se poate orice alta aromă inclusiv scorțișoară așa cum am făcut eu la umplutura de fursecuri turcești.
Pentru aluatul cu pudră de roscove am folosit rom negru ca și aromă (dar dacă aveți o problemă în a folosi alcool în prăjituri atunci puteți folosi orice aromă preferați… deși vă asigur că tot alcoolul se va evapora în timpul coacerii).
- 450g făină
- 2½ linguri de zahăr brut
- 100ml ulei
- 150ml lapte de soia
- 2 linguri pudră de roșcove
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 7g de drojdie
- Puțină sare
- 100g migdale
- 50g merișoare
- 200g curmale
- Vanilie sau scorțișoară (sau altă aromă preferată)
- opțional: 1-2 linguri de apă (pentru a se hidrata puțin amestecul)
- jumătate de cană zahăr brut
- Suc de la o jumătate de lămâie
- jumătate de cană de apă
Sper că v-a plăcut propunerea mea, iar dacă aveți întrebări legate de modul de preparare sau de ingredientele folosite pentru aceste CORNULEȚE BICOLORE de post (cu umplutură de curmale și migdale) vă stau la dispoziție pentru orice nelămurire. Aveți o rețetă preferată de post? V-ar plăcea să mai vedeți și alte tipuri de prăjituri de post sau vegane reproduse aici pe blog sau pe canalul meu de Youtube? Apropos… Nu uitați să mă vizitați pe canalul meu de Youtube și să vă abonați pentru a nu rata video-urile viitoare.
Buna..se poate inlocui zaharul cu stevia sau cu agave?si uleiul cu unul de struguri sau masline?
Buna! Nu am încercat niciodată siropul de agave în prăjituri și nici unt de struguri, așa că nu aș ști cum să vă răspund. Dar dacă încercați varianta aceasta aș vrea să îmi spuneți și mie cum a ieșit. Mulțumesc și scuze de răspunsul întârziat. Spor! 💕