Tort Profiterol (Croquembouche)
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 10-12
Ingrediente:
Ingrediente aluat opărit (aprox. 50 de choux-uri):
  • 100g unt (80% grăsime)
  • 125ml lapte
  • 125ml apă
  • o lingură de zahăr
  • un praf de sare
  • 150g făină
  • 4 ouă medii
Ingrediente cremă de vanilie:
  • 2 ouă
  • 120g zahăr alb granulat
  • 2 linguri de făină
  • 500ml lapte fierbinte
  • 30g unt
  • 2 lingurițe de zahăr vanilat bourbon (sau vanilie de orice fel)
Ingrediente caramel:
  • 200g zahăr
  • 3 linguri de apă
Instructiuni
Recipe by Dulcinele at https://dulcinele.ro/2015/01/croquembouche-pentru-3-ani-de-dulcinele-la-multi-ani/