Prăjitură Vis de Primăvară
Constantin Oana
Ingrediente blat cu spanac:
- 100 g baby spanac proaspăt
- 50 g apă rece
- 4 ouă separate
- puțină sare
- jumătate de linguriță de oțet sau zeamă de lămâie
- 150 g zahar pentru albușuri + 30g pentru gălbenușuri
- 150 g făină
- 20 g amidon
- o linguriță de praf de copt
- 70 g migdale măcinate (sau nucă)
Ingrediente jeleu cu căpșuni:
- 1 kg căpșuni (800-900g pentru jeleu și restul pentru decor)
- 100 g zahăr granulat
- puțin suc de lămâie
- 6 foi de gelatină (10g)
Ingrediente cremă:
- 500 g mascarpone
- 200 ml smântână lichidă dulce (32% grăsime)
- 70-80 g zahăr pudră
- vanilie (eu am pus extract făcut în casa)
Căpșuni și Decorațiuni dulci (opțional)